"Φουντώνει" η διαμάχη στο Υποθηκοφυλακείο Πύργου

Φουντώνει η διαμάχη στο Υποθηκοφυλακείο Πύργου μεταξύ του Υποθηκοφύλακα και μερίδας εργαζομένων. Το πιο πρόσφατο επεισόδιο στο σήριαλ που κρατά πολύ καιρό έχει να κάνει με την μη συμμόρφωση με δικαστική απόφαση όπως υποστηρίζει η πλευρά των εργαζομένων από τον Υποθηκοφύλακα κ. Βασίλη Τσαμπούκα. Επεισόδιο που έφτασε μέχρι και τη σύλληψη του Υποθηκοφύλακα από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Πύργου, που τον οδήγησαν στο αυτόφωρο, όπου και ορίστηκε δικάσιμος για την Δευτέρα και αφέθηκε ελεύθερος.


Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των τεσσάρων εργαζομένων στο Υποθηκοφυλακείο Πύργου, αυτές είχαν απολυθεί από τις 26 Ιουλίου χωρίς καταβολή αποζημίωσης όπως κατήγγειλαν και αφού είχε προηγηθεί διαμάχη μεταξύ αυτών και του Υποθηκοφύλακα.


Με βάση αυτά τα γεγονότα κινήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τα εργασιακά δικαιώματα για να καταστεί άκυρη η καταγγελία της σύμβασης και να καταβληθούν έως ότου επιστρέψουν στην εργασία τους οι τέσσερις υπάλληλοι, αποδοχές υπερημερίας. Κατατέθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να ρυθμιστεί προσωρινά η κατάσταση μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση και αίτημα για την έκδοση προσωρινή διαταγής που να επιβάλει την αποδοχή των υπηρεσιών των υπαλλήλων έως τότε.


Η προσωρινή διαταγή εκδόθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου, οι υπάλληλοι επέστρεψαν στο Υποθηκοφυλακείο για να εργαστούν, όμως ο Υποθηκοφύλακας αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την απόφαση. Αυτό γνωστοποιήθηκε στον Εισαγγελέα Ηλείας, κινήθηκαν αυτεπαγγέλτως οι διαδικασίες και έγινε η σύλληψη του Υποθηκοφύλακα από τους αστυνομικούς το πρωί της Παρασκευής.


Στον αντίποδα ο κ. Τσαμπούκας, σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε μήνυση σε βάρος των τεσσάρων υπαλλήλων για αυτοδικία και διατάραξη οικιακής ειρήνης. Την Δευτέρα αναμένεται λοιπόν στο Αυτόφωρο να δοθεί η συνέχεια της υπόθεσης.