To Σαββατοκύριακο φοράμε ζώνες και ανηφορίζουμε στα Καλάβρυτα

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ και την ασφαλή οδήγηση στα χιόνια υλοποιεί ο Δήμος Καλαβρύτων και η δημοτική του Επιχείρηση το «Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων – Πάνος Πόλκας» το επόμενο Σαββατοκύριακο 11-12 Φεβρουαρίου 2012. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Καλαβρύτων και το Χιονοδρομικό του Κέντρο συνεργάζεται και υποστηρίζει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» φιλοξενώντας τον ειδικό προσομοιωτή οδήγησης, τον προσομοιωτή ανατροπής και τον προσομοιωτή πρόσκρουσης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, στο Χελμό.

Ο εκπαιδευτικός προσομοιωτής οδήγησης είναι μία υψηλής τεχνολογίας συσκευή, χάρη στην οποία οι οδηγοί μπορούν να εκπαιδευτούν στην ασφαλή οδήγηση και ορθή διαχείριση των κινδύνων και των δυσκολιών που μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει όταν κινείται στο δρόμο. Ο προσομοιωτής θα είναι διαθέσιμος για 4 ολόκληρες ώρες στους επισκέπτες του Χιονοδρομικού Κέντρου (11.00-15.00), το Σάββατο και την Κυριακή. Έτσι μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην ασφαλή οδήγηση κάτω από δύσκολες συνθήκες και να συνειδητοποιήσουν τις συνέπειες της κατανάλωσης αλκοόλ(φορώντας τα ειδικά γυαλιά μέθης) στο βαθμό και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να τις διαχειριστούν. Οι καλύτεροι οδηγοί, μάλιστα, θα κερδίσουν και δώρα!

Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν (με μοναδική ασφάλεια) μέσω των ειδικών προσομοιωτών ανατροπής και πρόσκρουσης πόσο δύσκολο είναι για κάποιον να φέρει εις πέρας πολλές διαδικασίες την ίδια στιγμή, να νιώσουν το αίσθημα του κινδύνου και τη σημαντικότητα της ζώνης κατά τη διάρκεια ανατροπής του αυτοκινήτου.

Ευαισθητοποιημένος, ο Δήμος Καλαβρύτων και το Χιονοδρομικό του Κέντρο, σε θέματα Κοινωνικής Ευθύνης, υποστηρίζει με συνέπεια την κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών όταν γίνεται με μέτρο και γνώση, γιατί μόνο τότε χαρίζει απόλαυση και αποτελεί κομμάτι της κοινωνικής ζωής. Με αίσθημα υπευθυνότητας για τους επισκέπτες του, αλλά και τους μόνιμους κατοίκους του, δραστηριοποιείται και τους ενημερώνει για τους κινδύνους που συνεπάγεται η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ όχι μόνο για την οδική ασφάλεια, αλλά και γενικότερα για την ασφάλεια, την υγεία και το κοινωνικό περιβάλλον του ατόμου.

Φοράμε ζώνες, λοιπόν, και ανηφορίζουμε για τα Καλάβρυτα το Σαββατοκύριακο 11-12 Φεβρουαρίου, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, κάνουμε σκι, λιώνουμε στο χιόνι, παίζουμε και μαθαίνουμε βιωματικά τα πάντα για την ασφαλή οδήγηση και την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.

Πρόγραμμα ημερήσιων δραστηριοτήτων

Παρασκευή 10/02/2012

12.00-14.00: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας «Αίτια – Αποτελέσματα Τροχαίων Συμβάντων» στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Καλαβρύτων, από το Συνεργάτη του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» – Δημοσιογράφο Ειδικού Τύπου, Ευγένιο Πετούμενο.

18.30: Συνέντευξη τύπου στο Δημοτικό Κατάστημα Καλαβρύτων και κοκτέιλ, όπου θα παρευρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό:
- Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων
- Aρμόδιοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι που έχουν προσκληθεί
- Ο Διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων
- Ο εκπρόσωπος του Ι.Ο.Α.Σ. Πάνος Μυλωνάς
- Ο Διευθυντής της Αστυνομίας Καλαβρύτων
- Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Σάββατο 11/02/2012

11.00-15.00: Βιωματική εκπαίδευση και διαγωνισμός βέλτιστης συμπεριφοράς στην οδήγηση με:
- Προσομοιωτή οδήγησης σε συνθήκες χιονιού
- Προσομοιωτή ανατροπής
- Προσομοιωτή πρόσκρουσης
Βιωματική εκπαίδευση στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, με τη χρήση ειδικών γυαλιών προσομοίωσης μέθης.

15.15: Βράβευση νικητών διαγωνισμού.

23.00-01.00: Διασκέδαση και υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ - Φιλικό αλκοτέστ, σε τοπικά βραδινά κέντρα.

Κυριακή 12/02/2012

11.00-14.00: Βιωματική εκπαίδευση και διαγωνισμός βέλτιστης συμπεριφοράς στην οδήγηση με:
- Προσομοιωτή οδήγησης σε συνθήκες χιονιού
- Προσομοιωτή ανατροπής
- Προσομοιωτή πρόσκρουσης
Βιωματική εκπαίδευση στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, με τη χρήση ειδικών γυαλιών προσομοίωσης μέθης.

14.15: Βράβευση νικητών διαγωνισμού.