Ολοκληρωτική η καταστροφή κατοικίας στον Πύργο(VIDEO&ΦΩΤΟ)

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα, σε διώροφο παλιό κτίριο στην οδό Βιλαέτη στο κέντρο του Πύργου, δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, το οποίο παρά την επέμβαση της πυροσβεστικής παραδόθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε.

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες εξερράγη στο ισόγειο του εγκαταλελειμμένου κτιρίου και γρήγορα πήρε διαστάσεις με αποτέλεσμα να επεκταθεί στον όροφο και στη στέγη.

IMG 2337

 Προς στιγμήν κινδύνευσαν τα δίπλα σπίτια και σταθμευμένα αυτοκίνητα, όμως η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, με τέσσερα οχήματα και δέκα άντρες, περιόρισε τους κινδύνους.

IMG 2361

Το έργο των πυροσβεστών δεν ήταν όμως εύκολο στην συνέχεια της κατάσβεσης καθώς τμήματα του κτιρίου κατέρρεαν στο δρόμο. Η περιοχή αποκλείστηκε από δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ δεκάδες πολίτες βρέθηκαν στο σημείο καθώς μόλις αντιλήφθηκαν την πυρκαγιά έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει βγαίνοντας από τα κοντινά νυχτερινά κέντρα της περιοχής.

Η οδός Βιλαέτη είναι κάθετη της οδού Έρμου και παράλληλη της οδού Κολοκοτρώνη, ενώ το κτίριο που καταστράφηκε βρίσκεται σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων από το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης που δεν κινδύνεψε.

Προανάκριση για την πυρκαγιά διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Πύργου.

fotia_pirgos1a