Κι άλλες Συνεταιριστικές Τράπεζες θα ακολουθήσουν την μοίρα της Αχαϊκής

Μπορεί να σωθεί έστω και τώρα... η Αχαϊκή Τράπεζα; Η κυβέρνηση έφερε νομοσχέδιο στη Βουλή με το οποίο επιδιώκεται να δοθεί λύση στο κεφαλαιακό πρόβλημα των συνεταιριστικών τραπεζών και γι αυτό αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο για τις συνεταιριστικές τράπεζες έτσι ώστε να μπορούν να ενισχυθούν με ιδιωτικά κεφάλαια αλλά και να προσελκύσουν θεσμικούς και στρατηγικούς επενδυτές.

Συγκεκριμένα με απόφαση Γενικής Συνέλευσης θα επιτρέπεται η χορήγηση περισσότερων δικαιωμάτων ψήφων και δικαιωμάτων σύμπραξης σε θεσμικούς εταίρους που θα έχουν λάβει έγκριση από την ΤτΕ.

Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν ιδιώτες να θέλουν να "αναστήσουν" την Αχαίκή Τράπεζα καλύπτοντας την μάυρη τρύπα της, ενεργοποιώντας τα υγιή δάνεια, αξιοποιώντας την ακίνητη περιουσία της κ.λ.π.

Υψηλό στέλεχος που το molonoti.gr έθεσε τον προβληματισμό είπε επί λέξη: "Η Αχαϊκή Τράπεζα είναι πια νεκρή, δεν μπορεί κανείς να την αναστήσει. Οι Συνεταιριστικές από 10 θα μείνουν 2 οπότε μόνο με συγχωνεύσεις κάποιες μπορούν να επιβιώσουν".

Πράγματι ήδη δύο Τράπεζες η Πελοποννήσου και η Ηπείρου συζητούν συγχώνευση. Αυτό δεν είναι εύκολο πάντως αφού και οι δύο χρειάζονται κεφάλαια.