Γρηγόρης Αλεξόπουλος: «Μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα της Άνω Αχαΐας»

Στην Άνω Αχαΐα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος για μια θεσμική συνάντηση με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αντώνη Κόλλια και τον αναπληρωματικό του Γιάννη Ανδριόπουλο. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν ασφαλώς ζητήματα υποδομών που απασχολούν σχεδόν όλες τις κοινότητες του Δήμου.

Τα πρώτα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων ήταν αυτά της ανάπλασης του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Άνω Αχαΐας αλλά και η ανάγκη εύρεσης χώρου για τη στέγαση του κοινοτικού γραφείου, αφού μέχρι σήμερα η διοικητική υποδομή του τόπου φιλοξενείται σε κοντέινερ. Ενώ, ένα ακόμα ζήτημα που εκτέθηκε στον υποψήφιο Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας είναι αυτό της εύρεσης χώρου φιλοξενίας του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου της Άνω Αχαΐας.

Παράλληλα, για μία ακόμα φορά ο κ. Αλεξόπουλος ήρθε αντιμέτωπος με τα ζητήματα αγροτικής οδοποιίας που απασχολούν όλο το Δήμο. Πέριξ του οικισμού εκτείνεται ένα δίκτυο αγροτικών δρόμων, το οποίο «φωνάζει» πως χρειάζεται βελτιώσεις προς όφελος των δημοτών που εξυπηρετούνται καθημερινά.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο Αντώνη Κόλλια το ανεπίλυτο πρόβλημα του κορεσμού στο Κοιμητήριο Άνω Αχαΐας.

Τέλος, στα αντικείμενα της συνάντησης προστέθηκε και το μείζον ζήτημα του δημογραφικού, αφού στην τελευταία απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ παρουσιάστηκε ότι ο μόνιμος πληθυσμός της κοινότητας ανέρχεται στα 170 άτομα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Όλος ο Δήμος έχει ανάγκη το ενδιαφέρον μας. Στην Άνω Αχαΐα διαπιστώσαμε μια σειρά ζητημάτων που με τον κατάλληλο προγραμματισμό μπορούν να επιλυθούν. Αυτή την τάξη θέλουμε να φέρουμε στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας ώστε τα ζητήματα καθημερινότητας να επιλύονται μέσα από τη συνεργασία της δημοτικής Αρχής, των τοπικών παραγόντων και των κατοίκων. Είμαστε αισιόδοξοι πως είναι στο χέρι μας να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη».