Δεκαήμερο μουσικής και κάμπινγκ στην Πλαζ της Πάτρας

Ένα γεμάτο δεκαήμερο με ελεύθερο κάμπινγκ, δύο μουσικές σκηνές με live εμφανίσεις συγκροτημάτων και πέντε εκθεσιακούς χώρους υπόσχεται το Art Apart Festival που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως και την Κυριακή 15 Ιουλίου στην πλαζ του ΕΟΤ στην Πάτρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Οι συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί αφορούν τους καλλιτέχνες Puressence, Vasilikos των Raining Pleasure, Craig Walker (ex - Archive), Μαριέττα Φαφούτη, My Wet Calvin, Playground Noise, B-sides, deadbeat escapement, Biotech, X Darawish, Chris Anestopoulos Group, Feel In καθώς και άλλα 20 μουσικά σχήματα τα οποία θα επιλεγούν μέσα από τις συμμετοχές του ιστότοπου του Αrt Αpart Festival.

Η έκθεση-παρουσίαση της πρώτης συλλογής του Art Apart στην οποία θα φιλοξενούνται συνθέσεις των Abbie Gale, B sides, Bleach, Carte Postale, Minor Project, deadbeat escapement, Μαριέττα Φαφούτη, Playground Noise, Sleepin Pillow, L.O.S.T., Until a Better Name και Silence Fiction, φιλοδοξεί να συνδυάσει τη συλλογή έργων τέχνης με τη συλλογή μουσικών CD.

Οι πίνακες - packaging cd θα έχουν διαστάσεις 31 x 31 x 2,5 cm και θα κυκλοφορήσουν σε 30 διαφορετικούς πίνακες - εξώφυλλα, ο καθένας από τους οποίους θα διατίθεται σε 50 αριθμημένα αντίτυπα. Τα έργα έχουν φιλοτεχνήσει οι καλλιτέχνες: Canuto Kallan, Ηλίας Αηδονίδης, Νίκος Γιαβρόπουλος, Κορνήλιος Γραμμένος, Έλλη Γρίβα,Αντωνία Γρίβα, Άννα Καρατζά, Κατερίνα Κατσιούρα, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Ιωαννης Κοψίνης, Χρήστος Κουτσούκης, Μάκης Κυριακόπουλος, Μαρίνα Κωνσταντάκη, Φάνης Λογοθέτης, Γιώργος Μαραζιώτης, Χριστίνα Μήτρεντσε, Ελένη Μπαλέκα, Τίτα Μπονάτσου, Κατερίνα Μπότσαρη, Κώστας Παναγιωτακόπουλος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Ηλίας Παπανικολάου, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Παναγιώτα Στάικου, Μαρία Τοξαβίδη, Αλέξανδρος Τσαμούρης, Γιώργος Τσεριώνης, Παναγιώτης, Φερεντίνος, Γιάννης Χρηστάκος, Αιμιλία Σερδάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή και η πρόσκληση των καλλιτεχνών έγινε από την Cube Gallery. Το νεανικό αυτό Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει και DJ set καθημερινά από τις 14:00 με αποκορύφωμα το μεγάλο party για το κλείσιμο του Art Apart Festival με την συμμετοχή του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου (Best Radio). Κιόσκι με ενημερωτικό υλικό της διοργάνωσης έχει ήδη στηθεί στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου.

Επίσης στο πλαίσιο του Art Apart Festival στην Πλαζ του ΕΟΤ θα γίνουν και βίντεο προβολές ταινιών και Εργαστήρια Δημιουργίας Μουσικής Ταινίας Animation,  παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Σιάκα, performances σύγχρονου χορού από τις ομάδες χορού της σχολής Dirty Dancing, δωρεάν μαθήματα από την σχολή HATHA YOGA με (Hatha Yoga ήπια μορφή yoga, Ashtanga Δυναμική, Vinyasa Flow yoga με ροή) επίσης Pilates, Improvisation και Reiki  (ενεργειακή θεραπεία). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα εκπαιδευτικές και δημιουργικές δράσεις για τα παιδιά με την επιμέλεια του Πολύεδρου και ART CRAFT με αγορά χειροτεχνίας με την συμμετοχή 30 Δημιουργών.

Προβλέπεται επίσης και ένας μεγάλος αριθμός άλλων δράσεων που θα περιλαμβάνουν σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, σεμινάρια κατασκευής κοσμήματος, σχολή καταδύσεων, ελεύθερη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων EHLine  για επισκέψεις στο κέντρο της πόλης (προσφορά της Εταιρίας Veneris Auto).

Τα μουσικά σχήματα και οι εικαστικοί καλλιτέχνες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Art Apart Free Camping Festival που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα ή στο Art ApartFestival που θα φιλοξενηθεί στο Άστρος Κυνουρίας από 2- 4 Αυγούστου και 10-11 Αυγούστου, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο www.artapartfestival.com.

To Camping θα είναι ελεύθερο.

Καθημερινά έως τις 19:00 η είσοδος θα είναι ελεύθερη ενώ η είσοδος στα live θα διαμορφωθεί ως εξής : Παρασκευή / Σάββατο, προπώληση   6 ευρώ και στην είσοδο   8 ευρώ, Κυριακές / καθημερινές,  προπώληση   3 ευρώ και στην είσοδο 4 ευρώ. Θα υπάρχει η δυνατότητα Πακέτου 5 συνεχόμενων ημερών, προπώληση 10 ευρώ και στην είσοδο  15 ευρώ και Πακέτου 10 ημερών, προπώληση 20 ευρώ και στην είσοδο 30 ευρώ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ :

Πάτρα : Στο περίπτερο του Art Apart στο κέντρο της Πλατείας Γεωργίου (Δευ.-Τετ.-Σαβ. 10:00 - 14:00, Τριτ.-Πεμ.-Παρ. 10:00 - 14:00 και 18:00 - 21:00)

Υπόλοιπη Ελλάδα : Στον ιστότοπο του Art Apart www.artapartfestival.com

Το Art Apart Free Camping Festival χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης - Εθνική Υπηρεσία και την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος της Ε.Ε "Νέα Γενιά σε Δράση".