Σύσκεψη για την προσχολική αγωγή στο δήμο Αιγιαλείας

Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συνάντηση του Δημάρχου Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου  με το Δν/τη Π.Ε. Αχαϊας κ. Ευάγγελο Πασσά, την Πρόεδρο ΣΕΠΕ Αιγιαλείας κ. Αθηνά Σκανδάμη ,παρουσία και της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος-Τεχνικών Έργων και Παιδείας κ.Βασιλικής Ψυχράμη, με κύριο αντικείμενο την πιλοτική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης στο Νηπιαγωγείο, από το σχολικό έτος 2018-2019  στο Δήμο Αιγιαλείας.

 Στη συγκεκριμένη συνάντηση , στην οποία σημειωτέον διαπιστώθηκε απόλυτη ταύτιση  απόψεων, εξετάστηκαν οι δυνατότητες υποστήριξης  της προσχολικής αγωγής στο Δήμο μας και σε πρώτη φάση, η συζήτηση επικεντρώθηκε  στην εξεύρεση και διάθεση δύο αιθουσών, με συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα καλύψουν  τις πιθανές ανάγκες στέγασης που μπορούν να παρουσιαστούν.

Στην ίδια συνάντηση ετέθη και το θέμα  η πιλοτική αυτή εφαρμογή μελλοντικά να επεκταθεί και να καλύψει και άλλες κοινωνικές ομάδες, εντάσσοντας σταδιακά  και τους Ρομά στην προσχολική αγωγή.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος μας θα υποστηρίξει σε όλο το εύρος της  την πιλοτική αυτή εφαρμογή καταλήγει σχετική ανακοίνωση του δήμου.