Όλα έτοιμα για τη 12η Έκθεση Βιβλίου στην Κουρούτα

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου ξεκινάει η 12η έκθεση Βιβλίου που οργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας στην Κουρούτα. Η Έκθεση Βιβλίου της Κουρούτας θα φιλοξενήσει τις τελευταίες εκδόσεις βιβλίων και όπως τα προηγούμενα χρόνια οι βιβλιόφιλοι θα επιλέξουν αυτά που τους ενδιαφέρουν ανάμεσα σε χιλιάδες τίτλους, αφού και αυτή τη χρονιά 33 εκδοτικοί οίκοι και πέντε βιβλιοπωλεία θα γεμίσουν τα περίπτερα στην πλατεία της Κουρούτας.

Πέρα από τα βιβλία ο Εμπορικός Σύλλογος αυτή τη χρονιά θα φιλοξενήσει στους χώρους της έκθεσης το Χαμόγελο του Παιδιού και τα Κοινωνικά Προγράμματα του Δήμου Ήλιδας όπως τα Βοήθεια στο Σπίτι και το Κέντρο Ημερήσιας Φύλαξης Ηλικιωμένων.

Το Σάββατο 3 Αυγούστου η Εύη Πάλλα παρουσιάζει το συγγραφέα Λεωνίδα Καρνάρο και το έργο του που έχει να κάνει κατα κύριο λόγο με τον τόπο μας την ιστορία και τους ανθρώπους του.

Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου έρχεται ένα ειδικό αφιέρωμα στην Πηνεία και στο λαογράφο Γιώργη Σταυρόπουλο που στα γραπτά του αποτυπώνει την καθημερινότητα και τα ιδιαίτερα έθιμα της Πηνείας εδώ και πολλά χρόνια.

Η κορύφωση των αφιερωμάτων γίνεται την Τρίτη 6 Αυγούστου στο γνωστό Πεζογράφο, δοκιμιογράφο και μεταφραστή Μήτσο Αλεξανδρόπουλο. Το συντονισμό του αφιερώματος θα έχει η δημοσιογράφος Ελένη Σκάβδη και για το συγγραφέα θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος και εκδότης Νίκος Λαγγαδινός και ο συγγραφέας Αντώνης Σιμιτζής. Στην εκδήλωση θα διαβάσουν αποσπάσματα από το μυθιστόρημα του Μήτσου Αλεξανδρόπουλου «Αυτά που Μένουν» ο ηθοποιός Θανάσης Σταυρόπουλος και η Νατάσα Χριστοπούλου.

Από το Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να επισκεφθούν τους χώρους της έκθεσης να δουν τα βιβλία, να έρθουν κοντά με τους συγγραφείς και να συζητήσουν μαζί τους και όλα αυτά χωρίς κόστος αφού στον όμορφο χώρο της πλατείας της Κουρούτας η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη.