Έρχεται το πρώτο εξάστερο ξενοδοχείο στην περιοχή - Επένδυση 110 εκατ. ευρώ

Στα «σκαριά» φαίνεται πως βρίσκεται η κατασκευή του πρώτου εξάστερου ξενοδοχείου στη Δυτική Ελλάδα, κάτι που εφόσον γίνει, αλλάζει το «τουριστικό στάτους» της περιοχής.

Την είδηση έκανε γνωστή χθες ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναρτώντας στα social media τη συνάντηση που είχε με τον εκπρόσωπο της εταιρείας RND Investments, Leon van der Heiden και τον Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας, Γιώργο Αποστολάκη, όπου και ενημερώθηκε για τα σχέδια της εταιρείας, να κατασκευάσει εξάστερο ξενοδοχείο στη θέση «ΒΑΡΚΟ» της περιοχής της Παλαίρου.

«Η επένδυση έχει ενταχθεί στις μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις της χώρας με απόφαση της διϋπουργικής επιτροπής. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τις μεγάλες επενδύσεις που θα προσφέρουν θέσεις εργασίας και βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον.

Η Δυτική Ελλάδα μπαίνει γερά στον ελληνικό και ευρωπαϊκό τουριστικό χάρτη!» έγραψε ο κ. Φαρμάκης.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Εγκρίθηκαν πριν από λίγες ημέρες κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Enterprise Greece, που είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, έξι μεγάλα επενδυτικά σχέδια, μεταξύ αυτών και το project Varko της εταιρείας RND Investments Greece Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, στο δήμο Ακτίου – Βόνιτσας του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Πρόκειται για επένδυση εταιρείας ολλανδικών συμφερόντων, συνολικού ύψους 110 εκατ. ευρώ, στα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα σε έκταση 160 στρεμμάτων (φωτογραφίες) στην περιοχή Βαρκό Πογωνιάς (απέναντι από τη Λευκάδα) της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου, κοντά στη δημοφιλή παραλία Βαθυαβάλι.

Στην έκταση που εξαγόρασε η ολλανδική εταιρεία στις αρχές του 2018, θα υλοποιηθεί η μεγάλη επένδυση που προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος 135 κλινών, 30 βίλες, χώρους ευεξίας κ.ά.