Ρωμαϊκό Ωδείο: Η συναυλία του Θοδωρή Οικονόμου την Πέμπτη 1η Αυγούστου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας φιλοξενεί την Πέμπτη 1η Αυγούστου στις 21:30 στο Ρωμαϊκό Ωδείο η μουσική της «Οδύσσειας» όπως αυτή γράφτηκε από τον Θ. Οικονόμου για την παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία του κορυφαίου δημιουργού Robert Wilson, αλλά και 11 μελοποιημένα ποιήματα του Κ. Καβάφη με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την γέννηση του Αλεξανδρινού ποιητή.

Στο πρώτο μέρος της θα ακουστεί η μουσική που συνέθεσε ο Θ. Οικονόμου για την «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» όπως παιζόταν στη  παράσταση με ένα πιάνο και μαζί με το ηχητικό τοπίο της (sound design), που προσαρμόστηκε ειδικά για την συναυλία αυτή.

Στο  δεύτερο μέρος  θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά , 11 μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή Κ. Καβάφη σε μία προσπάθεια να αποδοθούν με τον τρόπο που πρωτοδημιουργήθηκαν, με ένα πιάνο και τη φωνή του Θ. Οικονόμου.

Τα τραγούδια  ενώνονται με μουσική, η οποία  διαπερνά όλο το έργο και το κάθε ένα τραγούδι  προβάλει σαν μία ξεχωριστή εικόνα ενός ενιαίου σύμπαντος,  ενώ χρησιμοποιούνται   εξωτερικές ηχητικές πηγές(φωνές ηχογραφημένες, ηχητικά τοπία). Κυρίαρχο σκηνικό στοιχείο, ένα πιάνο και ο  ξεχωριστός μονόλογος, με τη μουσική και το  λόγο να είναι ένα.

Η παράσταση θα κλείσει με τα λόγια του ποιητή Γ. Σεφέρη ο καθρέφτης της ιστορίας που προτείνει ο ποιητής είναι τόσο επίκαιρος ώστε «κοιτάζουνται όσοι δεν ¨επαναπαύονται¨, όσοι έχουν το θάρρος να κοιταχτούνε.»