Τσαρλς Νταλάρα: Η Ευρώπη και η Γερμανία έχουν... ακρωτηριάσει χώρες όπως η Ελλάδα

Τσαρλς Νταλάρα

Να αλλάξουν τη στρατηγική που έχουν επιβάλει στις αδύναμες χώρες του ευρώ κάλεσε χθες τη Γερμανία και τους Ευρωπαίους εταίρους της ο επικεφαλής της Διεθνούς Ενωσης Τραπεζών (IIF) Τσαρλς Νταλάρα.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC επισήμανε χαρακτηριστικά πως η Ευρώπη και ο μεγάλος? ταμίας της, η Γερμανία, έχουν επικεντρωθεί υπερβολικά στη λιτότητα, εις βάρος μάλιστα της ανάπτυξης, και έχουν «ακρωτηριάσει» χώρες όπως η Ελλάδα. Πάντως, ο επικεφαλής του IIF δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για το μακροπρόθεσμο μέλλον της Ελλάδας, αλλά είπε ότι βραχυπρόθεσμα θα δοκιμαστεί η αποφασιστικότητα της χώρας.

«Παρακολουθώ τις εξελίξεις στην Ελλάδα πολύ προσεκτικά, αλλά πρέπει να επιτρέψουμε στην όλη διαδικασία να πάρει τον χρόνο της» δήλωσε.

Είναι δεδομένο ότι χρειάζεται χρόνος για να υπάρξουν αποτελέσματα στη χώρα, αλλά όταν κατακαθίσει η σκόνη θα υπάρχει μια κυβέρνηση στην Ελλάδα η οποία δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να διατηρήσει πολλές από τις πτυχές του προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης, προσέθεσε. Μεταξύ άλλων ο Τσαρλς Νταλάρα είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της για να υπάρξει επανεκκίνηση της ανάπτυξης σε μια οικονομία που θεωρείται ευρέως ως ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης.

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «πρέπει να υπάρξει επείγουσα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στην Ελλάδα και θα ήθελα να ενθαρρύνω όλες τις αρχές να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, για να υπάρξει ροή της πίστωσης στην εν λόγω οικονομία η οποία έχει σχεδόν στερέψει».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Εθνος

Δείτε επίσης