Το φοροκυνηγητό "σπρώχνει" τους μη έχοντες, στην παραοικονομία.

Τα εξοντωτικά και άδικα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, έχουν ως αποτέλεσμα, ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων πολιτών να αναγκάζεται να καταφύγει στην παραοικονομία για να επιβιώσει. Η κυβέρνηση, με μια σειρά μέτρων απαιτεί να εισπράξει φόρους που δεν υπάρχουν. Ο προφανής στόχος της είναι να βάλει χέρι στις ελάχιστες αποταμιεύσεις που έχουν απομείνει στα νοικοκυριά. Γνωρίζει δηλαδή ότι δεν εισπράττει φόρους από πραγματική οικονομική δραστηριότητα αλλά ωστόσο το απαιτεί.

Αρχικά η κυβέρνηση μείωσε το αφορολόγητο στις 5.000 ευρώ. Εν συνεχεία όρισε τέτοια τεκμήρια διαβίωσης ώστε ακόμα κι ένας άνεργος να... επιστρέφει το επίδομα ανεργίας του!

Τώρα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα φορολογεί με τεκμήρια και τους επαγγελματίες. Αυτό σημαίνει ότι μικροέμποροι με ζημιογόνα δραστηριότητα, που δεν έχουν να πληρώσουν το ΦΠΑ τους και το ταμείο τους στο τέλος της χρονιάς θα καλούνται να καταβάλλουν και φόρο... αντικειμενικά!

Η οικονομική πολιτική των δύο τελευταίων ετών έχει δημιουργήσει νεόπτωχους και μη έχοντες. Με τα παραπάνω εικονικά κριτήρια τους φορολογεί συμβάλλοντας στην περαιτέρω εξαθλίωση τους. Μόνη διέξοδος γι' αυτούς η καταφυγή στην παραοικονομία. Πιο συγκεκριμένα:

  • Δεν θα κόβουν αποδείξεις ή θα κόβουν με μειωμένα ποσά ώστε να μην επιβαρύνονται με το 23% του ΦΠΑ, ούτε και να εμφανίζουν "υψηλά" εισοδήματα.
  • Θα προτιμούν τοις μετρητοίς συναλλαγές και όχι μέσω του τραπεζικού συστήματος, για να μην εντοπίζονται τα ποσά των συναλλαγών τους. Μιλάμε πάντοτε για μικροποσά επιβίωσης που όμως πάνω σε αυτά η κυβέρνηση επιχειρεί να θεμελιώσει "ανύπαρκτο" πλούτο για να τον φορολογεί.

Θυμίζουμε ότι το molonoti.gr έχει ήδη αποκαλύψει ότι χιλιάδες συνάνθρωποί μας δρουν πιά εντός της παραοικονομίας, εξασκώντας επαγγέλματα και εμπορικές δραστηριότητες χωρίς επαγγελματική στέγη, φορολογικά βιβλία κ.λ.π.

Η παραοικονομία θα αποδειχθεί μονόδρομος για χιλιάδες ανθρώπους που μέσω αυτής θα δίνουν αγώνα επιβίωσης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης