Το ΠΑΣΟΚ χρωστά στο ΙΚΑ σχεδόν 500.000 ευρώ!

Εξωφρενική αποκάλυψη από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα". Ο Διοκητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος που έχει δώσει εντολή να κυνηγηθούν ποινικά οι οφειλέτες άνω των 150.000 ευρώ προς το ίδρυμα, είναι ο ίδιος υπόλογος ως... μεγαλο-οφειλέτης αφού το ΠΑΣΟΚ στο οποίο είναι διευθυντής χρωστά 455.279,15 ευρώ!

Το ΠΑΣΟΚ δεν δύναται να ρυθμίσει την οφειλή αφού έχει άδεια ταμεία, ενώ χρωστά πάνω από 1 εκατ. ευρώ στο προσωπικό του. Η παραπάνω οφειλή προς το ΙΚΑ δημιουργήθηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο (όταν το κόμμα "φράκαρε" οικονομικά) και μέχρι σήμερα. Υπολογίζεται ότι η οφειλή είναι μεγαλύτερη αφού σύντομα θα προστεθούν και τα απλήρωτα ένσημα Ιανουαρίου (δεν έχουν υπολογιστεί) και οσονούπω Φεβρουαρίου.

Το ηθικό θέμα είναι μείζον φυσικά. Και υπογραμίζει την ανάγκη εν μέσω σκληρής ύφεσης να "μαλακώσουν" οι διώξεις κατά ανήμπορων οφειλετών. Όταν είναι σε αδυναμία το κυβερνόν κόμμα πως να μην είναι και ένα μέρος της αγοράς;

Πάντως τα παραπάνω ποσά που χρωστά το ΠΑΣΟΚ επιβαρύνονται με 3% τον πρώτο μήνα και 1% για κάθε έναν από τους επόμενους. Δηλαδή το χρέος απογειώνεται... Και αυτό συμβαίνει όταν κάποιος δεν έχει!

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης