Το κούρεμα των ομολόγων θα πιάσει άνετα τους στόχους που έχουν τεθεί.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το περίφημο "κούρεμα" των ομολόγων ελληνικού Δημοσίου. Ήδη το 58% των κατόχων ομολόγων έχει αποδεχθεί το κούρεμα και όπως όλα δείχνουν η τελική συμμετοχή θα είναι πολύ παραπάνω από το απαραίτητο 75% των κατόχων. Ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος να μην υλοποιηθεί το πρόγραμμα, ενώ μεγάλα και έγκυρα ΜΜΕ εκτιμούν ότι "το θέμα έχει λήξει ευνοϊκά".

«H Ελλάδα πλησίασε πιο κοντά σε μια πετυχημένη αναδιάρθρωση χρέους 206 δισ. ευρώ» αναφέρει η ιστοσελίδα των Financial Times. Τον ίδιο τίτλο χρησιμοποιεί το ιστολόγιο της βρετανικής εφημερίδας Guardian που παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την ανταλλαγή των ομολόγων (PSI).

 Το απόγευμα της Τετάρτης το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε ότι η συμμετοχή φτάνει πλέον το 58%. Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει δήλωση στελέχους του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος ότι «η συμμετοχή θα ξεπεράσει κατά πολύ το όριο του 75%, με βάση τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα».

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος ανέφερε ότι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ώρα Ελλάδος λήγει η προθεσμία για την συμμετοχή των ιδιωτών. Η συμφωνία της Ελλάδας με το IIF προβλέπει ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 08.00 το πρωί της Παρασκευής στην ιστοσελίδα www.greekbonds.gr.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης