Το ΙΚΑ διέθεσε 23.000 ευρώ για την αγορά... αλεξίσφαιρων γιλέκων;

Νικολόπουλος Νίκος

Απίστευτη αποκάλυψη. Το ΙΚΑ διέθεσε ποσό 23.000 ευρώ περίπου για την αγορά... αλεξίσφαιρων γιλέκων! Τι χρειάζονται τα αλεξίσφαιρα γιλέκα σε έναν φορέα που δεν μεταφέρει χρήματα, ούτε έχει κατάστημα που να φυλάσσει μετρητά;

Για το θέμα φημολογείται ότι θα γίνει άμεσα ερώτηση στη Βουλή από βουλευτή της ΝΔ. Να σημειωθεί ότι το ΙΚΑ βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση, έχοντας εισπράξει ήδη το 80% της ετήσιας ενίσχυσης του για το 2012! Συνεπώς δεν υπάρχει περιθώριο κατασπατάλησης ούτε ενός ευρώ.

Το θέμα αποκάλυψε ο Ν. Χατζηνικολάου στον Real FM, με καλεσμένο τον τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ν. Νικολόπουλο. Ο κ. Νικολόπουλος είπε πως το θέμα "στην μια άκρη του είναι φαιδρό αλλά στην άλλη σοβαρό", υπενθυμίζοντας ότι με τέτοια... σπάταλη νοοτροπία "το 2009 ο προϋπολογισμός της χώρας έπεσε έξω κατά 47 δισ. ευρώ". Υπενθύμισε δε ότι κατά το Ελεγκτικό Συμβούλιο αυτή η κατασπατάληση ήταν αποτέλεσμα "πλήθους παράνομων πράξεων".

"Αντί να προστατεύουμε το ελάχιστο δημόσιο χρήμα που μας έχει απομείνει στους χαλεπούς αυτούς καιρούς, φοβάμαι ότι εξακολουθούμε να το σπαταλάμε", κατέληξε.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης