Σκουλικίδης (Μεταφορές) προς Κυβέρνηση: Στηρίξτε τώρα τον κλάδο

Την επείγουσα υιοθέτηση άμεσων μέτρων που αφορούν τα Φορτηγά Δημοσίας Χρήσης, έπειτα από την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές ζητά το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ) με επιστολή που υπογ΄ραφει ο πρόεδρος του κ. Π. Σκουλικίδης (φωτό). 

Με με επιστολή τους προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών οι οδικοί μεταφορείς ζητούν την επανάληψη των μέτρων που υιοθετήθηκαν στο προηγούμενο lockdown, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διασφάλισης της λειτουργίας του κλάδου για την εύρυθμη τροφοδοσία της αγοράς.

Συγκεκριμένα, το ΠΣΧΕΜ αιτείται την προσωρινή εξαίρεση από τις διατάξεις του κανονισμού για ταχογράφο, την παράταση ισχύος Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου (Δ.Τ.Ε.) που εκδίδονται από Δημόσια και Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ), την άρση των απαγορεύσεων της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, αφού η κίνηση των οχημάτων στην ελληνική επικράτεια είναι ιδιαίτερα μειωμένη λόγω των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του COVID-19.

Ο κλάδος των οδικών εμπορευματικών μεταφορών και τα Φορτηγά Δημοσίας Χρήσης είναι σε θέση, για μια ακόμη φορά, να διασφαλίσουν την εύρυθμη τροφοδοσία νοσοκομείων, super market, φαρμακείων, βιομηχανικών εγκαταστάσεων, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ, Πέτρος Σκουλικίδης.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης