Σε εκκαθάριση η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα!

Αχαϊκή Τράπεζα

Κεραυνός εν αιθρία στην κοινωνία των Πατρών. Η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα οδηγείται σε εκκαθάριση! Η Τράπεζα σήμερα έχει κλειστά όλα τα υποκαταστήματα της με πολλούς πελάτες της να είναι ανήσυχοι έξω από αυτά..! Η Τράπεζα μετά από μια περίοδο έντονης ανάπτυξης και ορθολογικών επεκτάσεων της έχει περιέλθει σε αδυναμία να ρευστοποιεί τις συνεταιριστικές μερίδες όπως έχει υποχρέωση. Σημειωτέον ότι μέχρι πρότινος προσέφερε επιτόκιο 7,5% για κλειστές καταθέσεις από 6-12 μήνες.

Η Αχαϊκή Τράπεζα είχε αποφύγει να εκτεθεί σε "τοξικές" τραπεζικές εργασίες (π.χ. στεγαστικά), ενώ είχε προχωρήσει σε μεγάλη μείωση του λειτουργικού της κόστους. Παράλληλα ήταν έτοιμη να εκποιήσει ακίνητη περιουσία για να ενισχύσει την κεφαλαιακή της επάρκεια. Η φήμη της ήταν καλή γι αυτό και η είδηση περί εκκαθάρισης έχει σοκάρει.

Τα προβλήματα για την Τράπεζα ήσαν δυο:

1. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που λόγω της κρίσης αυξήθηκαν σημαντικά.

2. Η μαζική προσέλευση μελών της Τράπεζας που ήθελαν να ρευστοποιήσουν μετοχές. Η Αχαϊκή τους τελευταίους μήνες δεν το έπραττε αν και ήταν υποχρεωμένη.

Τώρα η Τράπεζα είτε θα κλείσει εντελώς, είτε κάποια καταστήματά της θα λειτουργήσουν υπό την σκέπη της Πανελλήνιας Τράπεζας που είναι μέλος. Υπάρχουν και δηλώσεις του κ. Προβόπουλου για το θέμα που αναφέρονται σε κακούς δανεισμούς και κακοδιαχείρηση.

Οι πελάτες της Αχαϊκής πάντως δεν θα χάσουν τα χρήματά τους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης