Οι πέντε κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας με τα περισσότερα λουκέτα

Ολόκληρες γειτονιές... κλειστών μαγαζιών εντοπίζει έρευνα της ΕΣΕΕ στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας (προφανώς το φαινόμενο παρατηρείται και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Οι μελετητές μιλούν για ¨πιάτσα" κλειστών μαγαζιών που έβαλαν λουκέτο το ένα μετά το άλλο, μη αλληλοϋποστηριζόμενα.

Στπ κέντρο της Αθήνας, σε σύνολο 6.126 επιχειρήσεων /επαγγελματικών στεγών, οι 1.657 είναι κλειστές. Η αναλογία των «λουκέτων» ως προς το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας διαμορφώνεται με βάση την τωρινή απογραφή στο 27%.

Παρατηρείται δηλαδή μια μικρή υποχώρηση συγκριτικά με την προηγούμενη καταγραφή όπου το ποσοστό των λουκέτων για το σύνολο του εμπορικού κέντρου ήταν 31,1% (Μάρτιος 2014).

Πάντως οι δρόμοι με τις υψηλότερες αναλογίες κλειστών επαγγελματικών στεγών είναι: Σταδίου: 39,8%, Χαρ. Τρίκουπη: 38,4% Πανεπιστημίου: 37,1% Ιπποκράτους: 36,3% Βουλής: 34,5%

Στις παραπάνω πέντε περιπτώσεις κεντρικών εμπορικών δρόμων, το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων ξεπερνάει σημαντικά το μέσο ποσοστό των «λουκέτων», αγγίζοντας σχεδόν σε ορισμένες περιπτώσεις το όριο του 40%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης