Ήχησε το 112 στην Αττική για ισχυρές καταιγίδες

Μήνυμα από το 112 εστάλη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στα κινητά των κατοίκων της Αττικής καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται επιδείνωση του καιρού από  το «κύμα» κακοκαιρίας που επηρεάζει από χθες τη χώρα μας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και την υψηλή κεραυνική δραστηριότητα. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως αναφέρεται στο μήνυμα από το 112 «σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως και τις πρώτες βραδινές ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών».

112-atiki


Λίγα λεπτά αργότερα, μάλιστα, η ΕΜΥ προχώρησε σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού στο οποίο επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο θα έχουν υψηλή ραγδαιότητα, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις χωρίς απαραίτητα να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη υετού.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν σήμερα:

α. Την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής) καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έως νωρίς το απόγευμα.

β. Τη Θεσσαλία και τις Σποράδες έως το απόγευμα.

γ. Την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια έως αργά το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι σε τοπικό επίπεδο στην Αττική η ραγδαιότητα των φαινομένων θα είναι υψηλή, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης