Οι οικονομικοί γύπες σε στάση αναμονής για την Ελλάδα

Η Merrill Lynch εκτιμά πως «εάν διεξαχθούν πρόωρες, η Ελλάδα μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με πολιτική παράλυση, ίσως ακόμη και με πιθανή χρεοκοπία. Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει πολύ χρόνο για να επαναδιαπραγματευτεί με την τρόικα. Σε κάθε περίπτωση, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει πιθανώς να συμφωνήσει ακριβώς στην ίδια συμφωνία με την τωρινή κυβέρνηση, κάτι για το οποίο δυσκολεύτηκε και η τρέχουσα κυβέρνηση».

Η Citigroup αναφέρει πως είναι εξαιρετικά αβέβαιο το αν θα βρει 25 επιπλέον βουλευτές η κυβέρνηση για την αποφυγή εκλογών, ενώ η JP Morgan υποστηρίζει πως «είναι ασαφές τι θα κάνει ο Αλ. Τσίπρας εάν αναλάβει τη διακυβέρνηση». Ο κ. Φ. Λόουλορ, επικεφαλής οικονομολόγος της Smith&Williamson, δήλωσε πως «το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα η Ευρωζώνη είναι μια νίκη ΣΥΡΙΖΑ σε γενικές εκλογές».

Ο κ. Τζ. Πόλσον, ξεκαθάρισε ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα θα «παγώσει» τις επενδύσεις του στη χώρα. Ο κ. Χόιεν μέχρι πριν από δύο εβδομάδες είχε τοποθετήσει το 5% του χαρτοφυλακίου του (συνολικού ύψους 17,5 δισ. δολ.) σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, τα πούλησε μετά ταξίδι που πραγματοποίησε στην Αθήνα.

Επίσης, ο οίκος Fitch, ανακοίνωσε ότι θεωρεί ως πιθανό σενάριο να διεξαχθούν πρόωρες στο α΄ τρίμηνο του 2015 και κάτι τέτοιο ενέχει τον κίνδυνο η επόμενη κυβέρνηση να είναι λιγότερο υποστηρικτική της δημοσιονομικής προσαρμογής και των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης