Οι εργαζόμενοι εμποδίζουν την είσοδο του εκκαθαριστή στην Αχαϊκή Τράπεζα

Προβόπουλος

Οργή και απορίες για τις μεθοδεύσεις Προβόπουλου να κλείσει αναπάντεχα τρεις Συνεταιριστικές Τράπεζες "δι ασήμαντον αφορμήν". Οι εν λόγω Τράπεζες έχουν καταθέσεις άνω των 300 εκατ. ευρώ και η κεφαλαιακή τους επάρκεια είναι ελλειμματική μόλις 7-8 εκατ. ευρώ η κάθε μια. Ποσά που μπορούν να αντληθούν από τους χιλιάδες μετόχους. Η κατάστασή τους δηλαδή, είναι πολύ καλύτερη από την κατάσταση "μεγάλων" Τραπεζών της χώρας

Ο κ. Προβόπουλος εμφάνισε τους τρεις εκκαθαριστές ώρα 8 το πρωί της Δευτέρα. Αυτοί  άλλαξαν... κλειδαριές και η είσοδος δεν επιτρέπεται σε κανέναν! Σήμερα βέβαια οι εργαζόμενοι της Αχαϊκής στην Πάτρα απέκλεισαν το Διοικητήριο μη επιτρέποντας την είσοδο του εκκαθαριστή στην Τράπεζα. Ο κ. Μπούμης πρώην διοικητής της Εμπορικής Τράπεζας μιλώντας στον περιφερειακό σταθμό "Ράδιο Γ" είπε πως αυτή η κίνηση δεν έπρεπε να γίνει και αναρωτήθηκε για την σκοπιμότητά της. Ως λύση πρότεινε οι τοπικές κοινωνίες να αξιώσουν την επαναλειτουργία των Τραπεζών τους τακτοποιώντας το οικονομικό πλαίσιο που είναι αναγκαίο.

Η εκκαθάριση των Τραπεζών δεν αγγίζει τις καταθέσεις, τα προβληματικά δάνεια θα εκκαθαριστούν ενώ τα ενήμερα δάνεια θα συνεχίσουν να πληρώνονται κανονικά σε άλλες Τράπεζες. Στο μεταξύ εκατοντάδες επιχειρήσεις περιήλθαν σε καθεστώς ασφυξίας αφού δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματά τους, δεν έχουν μπλοκ επιταγών κ.λπ.

Οι διοικήσεις των τριών Τραπεζών σήμερα θα βρίσκονται εσπευσμένα στην Αθήνα για συναντήσεις τους με τον κ. Προβόπουλο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης