Να πως το κράτος κατέκλεψε 12 δισ. ευρώ από τα ασφαλιστικά Ταμεία

Ιδού πόσα κατέκλεψε το ελληνικό κράτος από τα αφαλιστικά Ταμεία: Πάνω από 12 δισ. ευρώ μέσω του περιβόητου κουρέματος που υποτίθεται ότι αφαιρούσε χρέος από το Δημόσιο. Η αλήθεια πάντα ήταν ότι το κούρεμα ήταν μείωση του κρατικού χρέους από ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, (Πανεπιστήμια, Ταμεία, ελληνικές Τράπεζες κ.α). Το κρ'ατος κατέκλεβε την ελληνική κοινωνία δηλαδή...

Σήμερα είναι φυσικά τραγική η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία, αφού πάνω από 12 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι απώλειές τους μετά το «κούρεμα» του δημοσίου χρέους στο πλαίσιο της ανταλλαγής των ομολόγων, με βάση τις τρέχουσες τιμές των τίτλων που εξακολουθούν να κατέχουν, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε χθες στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλου.

Τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή προέρχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και αφορούν την ονομαστική αξία της μερίδας κάθε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στο Κοινό Κεφάλαιο των ασφαλιστικών ταμείων πριν από το PSI (9.3.2012) και ύστερα από αυτό (12.3.2012), ενώ μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης του PSI (11.4.2012), η οποία αφορούσε τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου υπό αλλοδαπό δίκαιο, η ονομαστική αξία του ενεργητικού του Κοινού Κεφαλαίου υπέστη περαιτέρω μείωση η οποία ανήλθε στο 1,2 δισ. ευρώ.

Οι διαφορές στην ονομαστική αξία των μερίδων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης στο Κοινό Κεφάλαιο ξεπερνούν τα 8,3 δισ. ευρώ, ενώ οι συνολικές απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων με βάση τις τρέχουσες τιμές των τίτλων που εξακολουθούν να έχουν στην κατοχή τους, ξεπερνούν τα 12 δισ. ευρώ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης