Μνημόνιο για δύο μήνες ακόμα – Ικανοποίηση από την ελληνική πλευρά

Δεκτό έγινε το αίτημα της ελληνικής πλευράς για τεχνική παράταση του προγράμματος διαρκείας δύο μηνών, όπως έγινε γνωστό μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.

Τα μέλη του Eurogroup προέβησαν σε εγκωμιαστικά σχόλια για την προσπάθεια της Ελλάδας με αναφορές στην επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στη σταθερότητα, την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Επιπλέον, οι υπουργοί οικονομικών των χωρών της Ε.Ε.αναγνώρισαν σημαντική πρόοδο της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την πέμπτη αξιολόγηση και τονίζουν ότι είναι θετικά διακείμενοι στο αίτημα της χώρας για την προληπτική γραμμή πίστωσης όταν αυτό κατατεθεί.

Την ικανοποίησή του για την απεμπλοκή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και για το δίμηνο περιθώριο που δόθηκε στην Ελλάδα προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup. 

«Είμαι ικανοποιημένος γιατί υπάρχει απεμπλοκή και έχουμε δύο πρόσθετους μήνες περιθώριο (ως το τέλος Φεβρουαρίου), για να κλείσει η αξιολόγηση. Κάτι το οποίο μπορεί να γίνει χωρίς άγχος και με σωστή ανάλυση», δήλωσε ο Γκ. Χαρδούβελης.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης