Μάχη με το χρόνο στο Ανάπτυξης για την πληρωμή επιδοτήσεων επιχειρήσεων - Εργάζονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες

Ξενύχτι μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες και πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα εντατική εργασία και τα Σαββατοκύριακα στο Υπουργείο Ανάπτυξης επί της οδού Νίκης στο Σύνταγμα. Στον 4ο όροφο του Υπουργείου οι υπάλληλοι δίνουν μια πρωτοφανή μάχη ώστε να καταβληθούν επιδοτήσεις ΕΣΠΑ, φωτοβολταϊκών κ.α.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το εν λόγω τμήμα για να πληρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις δίδει μια  μάχη με το χρόνο που ξεπερνά και τα στάνταρς του ιδιωτικού τομέα.

Στο Υπουργείο εργάζονται πλέον και τα Σαββατοκύριακα, ενώ π.χ. την Τρίτη προ των Χριστουγέννων οι υπάλληλοι εργάστηκαν μέχρι τις 2 το... πρωί Την δε επομένη (παραμονή των Χριστουγέννων) μέχρι τις 11 το βράδυ! 

Ο αγώνας των εργαζομένων υλοποιεί εντολή του υπουργού κ. Νότη Μηταράκη για να υπάρξουν "οι μέγιστες δυνατές πληρωμές". Ο στόχος του υπουργείου είναι διπλός:

α) Να υπάρξει ανακούφιση των επιχειρήσεων και έντονη ρευστότητα στην αγορά.

β) Να ξεπεράσει η χώρα τα ποσοστά απορρόφησης που έχει ως στόχο.

Καθημερινά στη "Διαύγεια" αναρτώνται δεκάδες εκατομμύρια που καταβάλλονται σε ελληνικές εταιρείες οι οποίες παίρνουν μεγάλη ανάσα αυτή την εποχή.

Σημειωτέον ότι η πληρωμή κάθε εταιρείας είναι μια σύνθετη και επίπονη διαδικασία που απαιτεί χρόνο και κόπο για να διεκπαιρεωθεί σωστά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης