Κορκίδης: Η αγορά δεν αντέχει νέες περιπέτειες

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην οικονομία από το κλίμα οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας, τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης σχετικά με το πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί και τις επιπτώσεις στην αγορά.

Από την αρχή της κρίσης το 2009 η Ελλάδα έχει αλλάξει τρεις κυβερνήσεις, σημείωσε ο κ. Κορκίδης συμπληρώνοντας ότι δημιουργήθηκε ένα εύθραυστο οικονομικό περιβάλλον, όπου η εφαρμογή της πολιτικής της τρόικας έκανε το έργο της κυβέρνησης δυσκολότερο. 

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμη ότι η ελληνική αγορά έχει περάσει τόσα δεινά την εξαετία της ύφεσης που πλέον δεν φοβάται πολλά, αλλά δεν επιθυμεί άλλες περιπέτειες.

"Η σημερινή κρίσιμη κατάσταση και πολλοί σοβαροί παράγοντες επιβάλλουν τη γενική οικονομική και 
 
Μάλιστα, εκτίμησε ότι για τη Χριστουγεννιάτικη αγορά δεν θα δημιουργηθεί ιδιαίτερο πρόβλημα, "αφού ο Έλληνας πάνω από όλα και πολύ σωστά, βάζει την οικογένεια του. Δεν θα επιτρέψει λοιπόν στο μέτρο που μπορεί, να της λείψει κάτι από το εορταστικό οικογενειακό τραπέζι, ούτε θα στερήσει τη χαρά των χριστουγεννιάτικων δώρων από τα παιδιά του".

Ο κ. Κορκίδης εκτιμά ότι η οικονομική, πολιτική και κυρίως κοινωνική πραγματικότητα επιβάλλουν να μην οπισθοχωρήσουμε, αλλά να προχωρήσουμε με άξονα πολιτικές συγκλίσεις και κοινωνικές συναινέσεις. 

Δηλαδή, όπως είπε, να κοιτάξουν αρχηγοί κομμάτων και βουλευτές μπροστά, να εντοπίσουν τους κινδύνους που εγκυμονούν και να σκεφτούν το μέλλον με σύνεση, συναίνεση και συνεννόηση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης