Κι άλλη μείωση μισθών κατά 15% ζητεί η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά στην Αθήνα να μειώσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, περαιτέρω, έως και 15 %», γράφει η εφημερίδα, Suddeutsche Zeitung, σύμφωνα με έγγραφο που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στις Βρυξέλλες την Τετάρτη και είναι στη διάθεση της, όπως αναφέρει. Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα σήμερα στον ιδιωτικό τομέα εφαρμόζονται ατομικές συμβάσεις με εκ περιτροπής εργασία ωρομίσθιοι κ.α.

Στην έκθεση σημειώνεται ακόμα ότι περισσότερα από τα μισά των 20 δισ. ευρώ που δικαιούται η χώρα μας από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ παραμένουν αναξιοποίητα και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε επενδύσεις στους τομείς της ανάπτυξης δικτύων μεταφορών, του τουρισμού και της βελτίωσης της δημόσιας διοίκησης.

Η Κομισιόν πιστεύει πως δεν θα χρειασθεί ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, πέρα απ' αυτό που υιοθετήθηκε πρόσφατα και καλείται η νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές να το εφαρμόσει όπως έχει συμφωνηθεί.

Ακόμα επισημαίνεται ότι πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για το 2013 και το 2014, ώστε να καταστεί εφικτή η μείωση του δημοσίου χρέους στο 117% του ΑΕΠ ώς το 2020.

Δίνοντας έμφαση περισσότερο στην περικοπή δαπανών, παρά στην αύξηση της φορολογίας, οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία μπορούν να μετριαστούν αναφέρεταιστην έκθεση. Επίσης τονίζεται ότι τα νέα μέτρα θα πρέπει να εφαρμοστούν από «οποιονδήποτε» κερδίσει τις εκλογές του Μαΐου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης