Καταθέτουν εικονικό προϋπολογισμό ευσεβών... πόθων

Ένας εικονικός προϋπολογισμός είναι αυτός που καταθέτει στην Βουλή ο κ. Χαρδούβελης. Προβλέπει... εικονική ανάπτυξη 2,9%, που στηρίζεται σε τρεις... εικονικές επιθυμίες: Να έχει η χώρα αύξηση επενδύσεων κατά 11,7%, αύξηση των εξαγωγών κατά 5,2% και αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 6%.

Από ποια στοιχεία προκύπτει ότι όντως θα έχουμε σε αυτά τα ποσοστά αυξήσεων; Δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο που να το πιστοποιεί. Είναι ευσεβείς πόθοι της κυβέρνησης.

Την ώρα που φέρνουν τον εικονικό προϋπολογισμός με θεωρητικά ποσοστά που τα έχουν βγάλει από το μυαλό τους, υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα των αριθμών που μας προσγειώνει όλους εκτός από την κυβέρνηση:

1. Τα χρέη των Ελλήνων προς την Εφορία έφτασαν τα 72 δισ. ευρώ. Κάθε μήνα προστίθεται 1 δισ. στις οφειλές. Και αυτές ΕΙΚΟΝΙΚΕ΅είναι αφού όπως έχει παραδεθεί το Υπ. Οικονιμικών το 80% των ποσών αυτών είναι πτωχών, νεκρών καταστραμμένων, φυλακισμέων. Αντί να τα διαγράψουν, τα έχουνδήθεν ενεργά με τους υποτιθέμενους οφειλέτες μονίμως στο περιθώριο της ζωής. Πρόκειται για μοναδική ντροπή.

2. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας προειδοποιεί ότι η Ελλάδα έχει έρθει αντιμέτωπη με μια παρατεταμένη κοινωνική κρίση, αν δεν ληφθούν μέτρα για την ανάσχεσή της. Τι μας λέει ο η ΔΟΕ; Ότι επί κυβερνήσεων μνημονίων όλα έγιναν χειρότερα και θα γίνουν ακόμα χειρότερα, γιατί ΔΕΝ παίρνονται μέτρα.

3. Ποια ανάπτυξη θα έρθει όταν οι τρεις βασικοί παράγοντες - χαμηλοί φόροι με σταθερό φορολογικό σύστημα, μηδενική γραφειοκρατία, μηδενική διαφθορά -είναι ανύπαρκτοι; Χρήματα του ΕΣΠΑ δεν εκταμιεύονται, επενδυτικά προγράμματα είναι στα ράφια επί χρόνια (ούτε τα Υδατοδρόμια δεν έγιναν 10 χρόνια τώρα), με κρυφή εντολή σταμάτησν τις επιστροφές φόρου κ.ο.κ.

4. Γαι ποια ανάπτυξη μιλούν όταν δεν υπάρχει σχέδιο; Η χώρα εισάγει καρύδια, τσολιαδάκια, ακόμα και... ψωμάκια από την Κίνα! Ο κάθε Έλληνας παλεύει μόνος του εναντίον του κράτους και εναντίον της έλλειψης ενημέρωσης μήπως και καταφέρει να επιβιώσει ή να αναπτύξει μια δράση.

Χωρίς σχέδιο και με ένα κομματικό κράτος, ράθυμο, που φρενάρει τα πάντα θα φέρουν ανάπτυξη; Με 3.700.000 Έλληνες οφειλέτες (οι περισσότεροι δια βίου, δηλαδή μέχρι το θάνατό τους), σώζουν τη χώρα;

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης