Κατάσχεση μισθών και ακινήτων σε όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι!

ΔΕΗ-χαράτσι

Η αντισυνταγματική σύνδεση ενός έκτακτου φόρου με την... ηλεκτροδότηση κατοικιών και επιχειρήσεων, απέδειξε ότι το πολιτικό σύστημα δεν σταματά ούτε μπρός σε εξώφθαλμες παρανομίες. Η απόφαση του ΣτΕ λοιπόν για την αποσύνδεση του φόρου από το ρεύμα "υποχρεώνει" το οικονομικό επιτελείο (Βενιζέλος), να βρει άλλους τρόπους. Έτσι ετοιμάζουν κατασχέσεις μισθών και ακινήτων για όσους δεν πληρώσουν.

Πιό συγκεκριμένα θα δεσμεύονται εκ των προτέρων και οι μισθοί και η περιουσία του υπόχρεου, ενώ αποφασίζεται να καταλογίζονται και βαριά πρόστιμα, ώστε να "συμφέρει" να πληρώσεις. Η κυβέρνηση φοβάται ότι λόγω της ύφεσης θα αυξηθούν αυτοί που θα προτιμήσουν να μην πληρώσουν το χαράτσι (κι ας εκκρεμεί στη ΔΟΥ), προκειμένου να αντιμετωπίσουν άλλες πιο επείγουσες υποχρεώσεις.

Ανησυχία εκφράζει και η ΔΕΗ, φοβούμενη αύξηση των λογαριασμών που θα ζητούν ρυθμίσεις λόγω ανέχειας. Πάντως ενώ η απόφαση του ΣτΕ θα καθαρογραφεί σε τρεις μήνες περίπου, ήδη θεωρείται δεδομένη (μιας και διέρρευσε), με αποτέλεσμα να εξετάζονται τα παραπάνω σκληρά μέτρα.

Από πολιτική άποψη είναι ένδειξη βαθύτατης παρακμής, μια κυβέρνηση να παίρνει εν γνώση της παράνομα και αντισυνταγματικά μέτρα εις βάρος των πολιτών και αυτό να μην έχει την παραμικρή επίπτωση στα πολιτικά πρόσωπα που το μεθόδευσαν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης