Κάποιοι εξακολουθούν και... δανείζουν την Ελλάδα!

Το επιτόκιο είναι καλό και το δάνειο για λίγες εβδομάδες άρα ασφαλές. Κάπως έτσι σκέφτηκαν επενδυτές που δάνεισαν την Ελλάδα με 1,3 δισ. ευρώ για λίγο παραπάνω από τρεις μήνες.

Συγκεκριμένα το ποσόν των 1,3 δισ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο μέσω δημοπρασίας τρίμηνων εντόκων γραμματίων, (13 εβδομάδων) που διενήργησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

To επιτόκιο σημείωσε ελαφρά κάμψη και διαμορφώθηκε σε 4,25%, έναντι 4,61% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία. Ο δείκτης κάλυψης διαμορφώθηκε στο 2,69.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΔΔΗΧ,διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους ενός (1) δισ. ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,25%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2,688 δισ. ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,69 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατ.ευρώ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης