Η πτώχευση πάντα απειλεί την Ελλάδα (όσο αδιαφορεί για την ανάπτυξη)

Όσο η Ελλάδα δεν προχωρεί στην ανάπτυξη και στις μεταρρυθμίσεις "φλερτάρει" με την πτώχευση, Όπως γράφει η Wall Street Journal, «ο κίνδυνος της πτώχευσης των οικονομιών της Ευρωζώνης που έρχονται αντιμέτωπες με την αναδιάρθρωση, δηλαδή της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ιρλανδίας, μολονότι είναι αρκετά χαμηλός, δεν έχει πάψει να είναι υπαρκτός».

Ωστόσο εξακολουθεί να δημιουργεί προβληματισμό το πώς θα επιτευχθεί συμφωνία για την επίλυση των προβλημάτων της ζώνης του ευρώ.

«Μπορεί να είμαστε κοντά στον πάτο. Το αν είμαστε κοντά ή αν είμαστε ήδη στον πάτο θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές αποφάσεις, θα εξαρτηθεί από τη συνοχή των πολιτικών, όχι μόνο σε μεμονωμένες χώρες, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο» υπογράμμισε στην εφημερίδα ο κ. Κρέμερ αναλυτής της Standard and Poor's.

Υπενθυμίζεται ότι η S&P έχει χαρακτηρίσει με αρνητικό outlook (δυσμενείς προοπτικές) τις οικονομίες των 15 από τις 17 χώρες της ευρωζώνης..!

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Σχόλια

«ο κίνδυνος της πτώχευσης των οικονομιών της Ευρωζώνης που έρχονται αντιμέτωπες με την αναδιάρθρωση, δηλαδή της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ιρλανδίας, μολονότι είναι αρκετά χαμηλός» ναι; παρακάτω; κάτι ξεχάσατε για να ολοκληρωθεί η πρόταση

Διορθώθηκε!

Δείτε επίσης