Η πτώση στην τιμή του πετρελαίου ανακουφίζει την οικονομία αλλά απειλεί τον Πρίνο

Που θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου; Κάποιοι στοιχηματίζουν ότι θα πέσει στα 40 δολάρια το βαρέλι (από τα 70 που βρίσκεται σήμερα). Όλο και περισσότεροι ποντάρουν σε αυτή την τιμή που στο πρόσφατο παρελθόν φάνταζε αδιανόητη. Ωστόσο, ενώ η πτώση τιμής του πετρελαίου ανακουφίζει εθνικές οικονομίες (και την Ελλάδα) και τους απλούς καταναλωτές, κάποιοι ανησυχούν σοβαρά,

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου κ. Μαθιός  Ρήγας, με δηλώσεις του στο Reuters, ανέφερε ότι η πτώση της τιμής του πετρελαίου κατά 40% από τον περασμένο Ιούνιο θέτει την εκμετάλλευση της επένδυσης σε κίνδυνο.

"Με το σημερινό επίπεδο παραγωγής τα κέρδη μηδενίζονται αν η διεθνής τιμή βρίσκεται στα 70 δολάρια το βαρέλι. Εφόσον η παραγωγή και η διεθνής τιμή παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα η εκμετάλλευση δεν είναι βιώσιμη. Συνεπώς χρειάζονται νέες γεωτρήσεις", ανέφερε ο κ. Ρήγας.

Σημειωτέον ότι αντίστοιχος προβληματισμός υπάρχει και για τα επενδυτικά σχέδια σε ΝΔ Ελλάδα κ.α. που είχαν λογαριαστεί με άλλες τιμές από αυτές που ισχύουν σήμερα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης