Η ΕΕ θα τοποθετήσει κι άλλα κεφάλαια στο Μηχανισμό Σταθερότητας

Παπαδήμος-Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ είναι έτοιμη να υποχωρήσει μπροστά στις εκκλήσεις των εταίρων της για την αύξηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, το οποίο επικαλείται πληροφορίες κυβερνητικών πηγών.

Το Βερολίνο συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται την ανάγκη ενίσχυσης των πόρων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, αλλά η καγκελάριος είναι έτοιμη να συμπλεύσει με την άποψη του «υπόλοιπου κόσμου».

Ωστόσο, η γερμανική πλευρά δεν αναμένει ότι θα υπάρξει αναγκαστικά τελική απόφαση στα τέλη του Μαρτίου, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Προς το παρόν, προβλέπεται ότι η Γερμανία θα συμβάλει με 22 δισεκατομμύρια ευρώ στο κεφάλαιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και με εγγυήσεις ύψους μέχρι και 211 δισκεατομμυρίων ευρώ.

Στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας (Χριστιανοδημοκράτες-Ελεύθεροι Δημοκράτες-Χριστιανοκοινωνιστές) μία αύξηση της συμβολής του Βερολίνου αντιμετωπίζεται αρνητικά, κυρίως από την Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Βαυαρίας.

Ωστόσο, οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν ενέκριναν τη Δευτέρα τροπολογία για την απαγόρευση της αύξησης των πόρων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης