Εξετάζεται σήμερα στο EuroWorking Group η "τεχνική" παράταση του προγράμματος

Σήμερα στο EuroWorking Group στις Βρυξέλλες αναμένεται να εξετασθούν οι διευθετήσεις που θα πρέπει να γίνουν στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου προκειμένου να υπάρχει μια τεχνική παράταση του ευρωπαϊκού σκέλους του ελληνικού προγράμματος στήριξης.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος  θα ενημερώσει τους οικονομικούς εμπειρογνώμονες των χωρών της ζώνης του ευρώ για τις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών με την τρόικα και την πορεία των διαπραγματεύσεων και αναμένεται να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις για τα δημοσιονομικά μεγέθη και την αποτελεσματικότητα των μέτρων που προτείνει η ελληνική πλευρά στους δανειστές.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη Πέμπτη το EuroWorking Group στις Βρυξέλλες είχε ζητήσει από τον κ. Αναστασάτο και τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Σταύρο Παπασταύρου να προχωρήσει ταχύτερα η αξιολόγηση προκειμένου στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου η τρόικα να καταθέσει μια συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων (staff level agreement) που θα επέτρεπε να παρθούν οι αποφάσεις για την εκταμίευση της  δόσης του 1,8 δισ. ευρώ και την χορήγηση προληπτικής γραμμής στήριξης.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης