Ενεργοποιείται σχέδιο διάσωσης της Folli Follie

Θα υλοποιηθεί όπως φαίνεται η αναδιάρθρωση της Folli Follie, εφόσον το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών εγκρίνει την αίτηση εξυγίανσης, η οποία θα συζητηθεί στις 3 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το επιχειρηματικό σχέδιο για το διάστημα 2020-2029, που έχει επεξεργαστεί η «Κ», την εξασφάλιση ενδιάμεσης χρηματοδότησης, ύψους 13 εκατ. ευρώ, διαδέχεται η μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων σε δύο νέες εταιρείες (OpsCo, AssetsCo) με έδρα το Λουξεμβούργο και η έκδοση νέων ομολογιών, που αποτελεί τον τρίτο άξονα.

Η Folli Follie,  θα μετατραπεί σε εταιρεία συμμετοχών, καθώς διαθέτει ποσοστό 10% στην OpsCo η οποία ως ενεργητικό θα αποκτήσει τις συμβάσεις διανομής σχετικά με τις δραστηριότητες κοσμημάτων, μόδας, καλλυντικών και πολυκαταστημάτων του σημερινού ομίλου. Στην AssetsCo και στη θυγατρική της European AssetsCo θα μεταβιβαστούν κτίρια, οικόπεδα και συμμετοχές σε εταιρείες (π.χ. μαρίνα Μυτιλήνης Α.Ε.).

Οι δύο αυτές εταιρείες, η OpsCo και η AssetsCo υπόκεινται στο δίκαιο του Λουξεμβούργου, κατ’ απαίτησιν των ομολογιούχων, με στόχο η αναδιάρθρωση της Folli Follie να προχωρήσει γρηγορότερα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης