Εμμονή για αγριότερο κυνηγητό των φοροφυγάδων... που πια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ!

Μετά την πρωτοβουλία 15 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, η σειρά εισαγγελέων να αξιώσουν επαχθέστερα μέτρα κατά των φοροφυγάδων. Αιτία το γεγονός ότι επί 20 συλληφθέντων μεγαλοοφειλετών εισπράχθηκαν μόλις 50.000 ευρώ και όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Πρόκειται για σοβαρή ΑΝΑΛΗΘΕΙΑ.

Η αλήθεια είναι ότι το Δημόσιο έχει εισπράξει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, εξ αιτίας του φοροκυνηγητού. Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ δημόσια ανέφερε εταιρεία με χρέη 20 εκ. ευρώ η οποία έσπευσε να καταβάλλει 4 εκ. ευρώ ρυθμίζοντας τα υπόλοιπα. Άλλο παράδειγμα η ΠΑΕ Παναθηναικός η οποία κατέβαλε όλη την οφειλή του ΦΠΑ ύψους 560.000 ευρώ. Το συμπέρασμα είναι απλό λοιπόν. ΟΙ 20 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ!!!

Για τους μη έχοντες μνήμη, υποστηρικτές της επιβολής  "αγριότερου φοροκυνηγητού", η Ελλάδα βιώνει την χειρότερη ΥΦΕΣΗ της ιστορίας της. Άρα όσοι συλλαμβάνονται ουσιαστικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Υπάρχουν και τέτοιοι εν μέσω κρίσης! Και είναι οι περισότεροι. Οπότε τι νόημα έχει η εξόντωσή τους με επαχθέστερη νομοθεσία ( όταν η υπάρχουσα είναι υπεραρκετή; ).

Η εμμονή του υπ. Οικονομικών, του ΣΔΟΕ, βουλευτών και τώρα εισαγγελέων περιγράφει μια δυσάρεστη κατάσταση στην σύγχρονη Ελλάδα. Η κοινωνία ειναι βαθιά διχασμένη. Από τη μία η πλειοψηφία που ζει την κατάρρευσή της, χάνοντας τα πάντα εξ αιτίας της ύφεσης και από την άλλη, η ελίτ της χώρας που εκφράζει έναν παράλογο "καθωσπρεπισμό" και απαιτεί το πρακτικά αδύνατο: Η χώρα να λειτουργεί όπως η ... Ελβετία της ευημερίας, ενώ είναι η Ελλάδα της καταστροφικής ανεξέλεγκτης ύφεσης.

Δεν μπορεί να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι οι φοροφυγάδες που ενώ έχουν χρήματα δεν πληρώνουν τους φόρους τους, με αυτούς που δεν πληρώνουν γιατί δεν έχουν. Ούτε να κυνηγούν μόνο  τους δεύτερους...

                                                                                                                            ΟΥΤΙΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης