ΕΛΤΑ: Απώλειες 3 εκατ. ευρώ από το κλείσιμο απογευματινών καταστημάτων

«Μαύρη τρύπα» ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ στα έσοδα των ΕΛΤΑ, προκάλεσε μέσα στον τελευταίο μήνα η απόφαση της νέας διοίκησής τους να μην λειτουργούν τα απογεύματα και τα Σάββατα περίπου 40 από τα συνολικά 60 κεντρικά ταχυδρομικά καταστήματα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τη Δευτέρα η διοίκηση των ΕΛΤΑ αποφάσισε να περικόψει και την υπερωριακή απασχόληση στη διανομή της αλληλογραφίας, σε έναν κλάδο που ήδη λειτουργεί με πολύ μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει επιφορτιστεί ακόμα και με το έργο της επίδοσης των ειδοποιητηρίων των τραπεζών προς τους οφειλέτες τους.

Σύμφωνα με στελέχη των ΕΛΤΑ, μόνο από την απόφαση για το απογευματινό κλείσιμο των 40 κεντρικών καταστημάτων, η οποία ίσχυσε πριν από περίπου έναν μήνα, έχουν χαθεί έσοδα που πλησιάζουν τα 3 εκατ. ευρώ (τα μηνιαία  διαφυγόντα έσοδα μόνο στην Αττική υπολογίζονται σε περίπου 600.000 ευρώ, στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σε 1,2 εκατ. ευρώ, και στην υπόλοιπη Ελλάδα περίπου 1,2 εκατ. ευρώ).

Σημειώνεται, ότι η διευρυμένη λειτουργία των καταστημάτων από το 2008 και μετά είχε επιφέρει αύξηση των εσόδων των ΕΛΤΑ κατά 20%, ενώ το 35% των εργασιών-πράξεων των Ταχυδρομείων γινόταν στο ωράριο πέραν της πρωινής λειτουργίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης