Ελλάδα: Πουλάμε το 3% της δημόσιας γης μας και όχι το... 33%!

Η αρχή έγινε από την ιστοσελίδα της τούρκικης εφημερίδας Hurriyet η οποία έγραψε ότι η Ελλάδα πωλεί το 33% των δημόσιων εκτάσεών της απευθυνόμενη ακόμα και σε Τούρκους επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένων και εκτάσεων σε νησιά του Αιγαίου.

Πριν λίγες ημέρες ο ΣΕΒ οργάνωσε στην Κωνσταντινούπολη συνέδριο για να καλέσει τους επιχειρηματίες της γείτονος χώρας να επενδύσουν. Με αφορμή το συνέδριο αυτό, η γερμανική εφημερίδα Die Welt, επαναφέρει την πρόθεση να πουλήσει το ελληνικό δημόσιο το... 33% της δημόσιας γης. Το Ταμείο Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) βάζει τα πράγματα στην θέση τους. "Έχει γίνει λάθος. Πωλείται μόνο το 3% και μάλιστα σε χαμηλές τιμές".

Πάντως τα δημοσιεύματα για το θέμα αυτό έχουν ενδιαφέρον.

«Για πολύ καιρό κυκλοφορούσε ως ανέκδοτο: ότι οι αιώνιες αντιπαραθέσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων για τα νησιά του Αιγαίου θα τερματίζονταν όταν η μεγάλη, πλούσια και δυναμική Τουρκία θα αγόραζε τα νησιά της μικρής, πτωχής και συρρικνούμενης Ελλάδας. Τώρα όμως οι Έλληνες αξιωματούχοι προσπαθούν να πείσουν Τούρκους επενδυτές να κάνουν ακριβώς αυτό» γράφει ο αρθρογράφος της εφημερίδας.

Η προσφορά δεν είναι εντελώς εθελοντική, σημειώνει ο αρθρογράφος της Welt, καθώς, όπως επισημαίνει, η Ελλάδα λίγο πολύ αναγκάζεται από την Ε.Ε. να πωλήσει κρατική περιουσία 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να απομειώσει τα χρέη και ο στόχος της είναι να εισπράξει τουλάχιστον 19 δισεκατομμύρια από τις ιδιωτικοποιήσεις μέχρι το 2015.

Σε κάθε περίπτωση η γερμανική Die Welt σχολιάζει: «Υπάρχει λόγος για την έντονη διαφημιστική καμπάνια των Ελλήνων στην Τουρκία. Στην πραγματικότητα θέλουν να αποφύγουν το ξεπούλημα της χώρας στο εξωτερικό και να κατακυρώσουν την πώληση κρατικής περιουσίας σε ελληνικές ιδιωτικές επιχειρήσεις. Αλλά αυτές ούτε διαθέτουν χρήματα, ούτε μπορούν να πάρουν δάνεια στην Ελλάδα ή στην Ε.Ε.»

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης