Γιατί οι Έλληνες αποχωρούν από την εργασία τους;

Η πανδημία ανέδειξε το πόσο πολύτιμος είναι για τον άνθρωπο ο χρόνος.  Αφού δούλεψαν από το σπίτι για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, πολλοί εργαζόμενοι αποφάσισαν ότι μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής ήταν πιο σημαντική από τη δουλειά τους. Και παραιτήθηκαν από αυτές.

Για πολλούς, το φαινόμενα αφορά μια νέα τάση κουλτούρας, προέκταση του ευρύτερου προοδευτικά σκεπτικιστικού ρεύματος το οποίο καταγράφεται στις ΗΠΑ.

Η ανεργία στις ΗΠΑ μετά βίας ξεπερνά το 3%. Κοινώς, βρίσκει κανείς δουλειά με χαρακτηριστική ευκολία απ’ ό,τι συμβαίνει σε άλλες χώρες. Το γεγονός αυτό προσφέρει τη δυνατότητα σε δυσαρεστημένους υπαλλήλους να μεταπηδήσουν σε άλλα πόστα με καλύτερες συνθήκες.

Επιπλέον, ο ψηφιακός μετασχηματισμός στις ΗΠΑ «τρέχει», μαζί και η τηλεργασία, η οποία προσφέρει νέες δυνατότητες στον μέσο εργαζόμενο για τον συνδυασμό προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Τι συμβαίνει όμως στην Ελλάδα; Το 2021 οι οικειοθελείς αποχωρήσεις από θέσεις εργασίας στη χώρα μας δεν ήταν περισσότερες αλλά λιγότερες απ’ ό,τι το 2019 – συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Εργάνης, ήταν κατά μέσο όρο 81.000 τον μήνα έναντι περίπου 86.000.

Αλλά το πρώτο 4μηνο του 2022 σημειώνουν πράγματι αύξηση της τάξης του 10% σε σύγκριση με το 2019. Επιπλέον, οι κενές θέσεις εργασίας όντως σημείωσαν αύξηση άνω του 140% σε σύγκριση με το 2021.

Οι λόγοι για τις κενές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα φαίνεται να είναι: 

  • Έξοδος από επαγγέλματα που προς στιγμή έπληξε η πανδημία
  • Μείωση της ανεργίας 4% μέσα σε έναν χρόνο
  • Εκτόξευση – ρεκόρ της τουριστικής κίνησης που αύξησε απότομα τις ανάγκες
  • Αύξηση επενδύσεων σε τεχνολογικούς, εξειδικευμένους κλάδους
  • Αναντιστοιχία δεξιοτήτων στην ελληνική οικονομία 


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης