Απροθυμία να διασωθεί η Αχαϊκή Τράπεζα...

Η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος αδιαφόρησε προκλητικά στην αγωνία της πατρινής Συνεταιριστικής Τράπεζας "Αχαϊκή" που σήμερα το πρωί ανήλθαν στην Αθήνα για συνεννοήσεις. Με το... ζόρι συνάντησαν κάποιον διευθυντή της ΤτΕ που μόνον άκουσε... Το μεσημέρι Αχαιοί βουλευτές, επιχειρηματίες και μέλη της διοίκησης της "Αχαϊκής" συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο "Μ. Βρετανία". Εκεί, προτάθηκε να υπάρξει πολιτική παρέμβαση ώστε η κατάσταση να ανατραπεί, όμως δεν υπήρξε απόφαση επ'  αυτού. Σημαντική αναμένεται να είναι η γεν. συνέλευση που θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Στο μεταξύ:

* Υπάρχουν πάνω από 100 εργαζόμενοι που απολύονται.

* Εκατοντάδες αχαιοί επιχειρηματίες δεν έχουν τα χρήματά τους διαθέσιμα, για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές υποχρεώσεις τους.

* Ομόλογα της Αχαϊκής που είχαν δοθεί σε άλλες Τράπεζες επιστρέφονται.

* Χιλιάδες επιταγές από μπλοκ της "Αχαϊκής" είναι χωρίς αξία.

Τα ίδια προβλήματα έχουν και οι άλλες δυο συνεταιριστικές Τράπεζες που αναπάντεχα τις έκλεισε η Τράπεζα της Ελλάδος (Λαμίας και Λέσβου). Πάντως φήμες που δεν έχουν όμως καμία επίσημη βάση θέλουν τις Τράπεζες Πειραιώς και FBB (Ρέστης) να εξετάζουν το ενδεχόμενο να ασχοληθούν με την εξαγορά της "Αχαϊκής" που έχει 18.000 πελάτες-μέλη.

Στην Πάτρα υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός "γιατί η πόλη αντιμετωπίστηκε σαν το τελευταίο χωριό", ενώ άρχισαν και οι φήμες για παραβατικές συμπεριφορές από τις παλαιότερες διοκήσεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης