Απίστευτο! Η κυβέρνηση δεν στηρίζει το φορτηγό στα καύσιμα όπως ιδιώτες και ταξί - Προς εθνική απεργία όπως στην Ιταλία;

Οργή στον κλάδο των φορτηγώ και σκεψεις για άμεσες κινητοποιήσεις. Καμία κυβέρνηση δεν έσκυψε τα τελευταία 12 χρόνια πάνω από τα προβλήματα του κλάδου των Μεταφορών (με φορτηγό), ωστόσο τώρα ξεπεράστηκε καθε όριο. Αυτή η κυβέρνηση ενώ ανακοίνωσε μετρα στήριξης στα κάυσιμα για τους απλούς ιδιώτες και για τα ταξί, άφησε εκτός το φορτηγό!

Δεν υπάρχει λογική σε αυτόν τον αποκλεισμό αν συνυπολογίσει κανείς ότι σε σχέση με το ταξί, το φορτηγό μεταφέρει αναγκαια αγαθά, έχει διόδια, κλειστά συμβόλαια όταν το καύσιμο ήταν στο 1,3 ευρώ! Πώς μπορείς να αφήσεις 30.000 φορτηγά στο έλεος της ακρίβειας;

Όπως είναι γνωστό, οι μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα και το ντίζελ – που είναι το βασικό καύσιμο των φορτηγών – αποτέλεσαν ένα νέο βραχνά για την τσέπη τους, οι οποίοι, περίμεναν από το Υπουργικό συμβούλιο, ένα μέτρο, που θα έδινε ανακούφιση.

Πέραν των καυσίμων, περίμεναν για παράδειγμα και άλλα σημαντικά μέτρα όπως επιδότηση στην αγορά ελαστικών, που είναι το δεύτερο μεγάλο έξοδο στην συντήρηση των φορτηγών.

Η απουσία στήριξης έχει φέρει οργή στο σύνολο του κλάδου και μάλιατα εχουν ξεκινήσει έκτακτες γενικές συνελεύσεις με πρώτο θέμα τις κινητοποιήσεις.

Οι ιδιοκτήτες είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αυτές τις έκτακτες συνελεύσεις οργής, να οδηγήσουν τον κλάδο και σε απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως στην Ιταλία. Εκεί οι Ιταλοι ιδιοκτήτες αποφάσισαν πριν λίγες ημέρες εθνική απεργία διαρκείας αν δεν υπήρχε στήριξη για την τιμή των καυσίμων.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης