Ανησυχία στους G20 για την παγκόσμια οικονομία

Την έντονη ανησυχία τους για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας εκφράζουν οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των 20 ισχυρότερων χωρών, στο πλαίσιο της Συνόδου των G20, στη Σαγκάη.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της Συνόδου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, «η παγκόσμια ανάκαμψη παραμένει άνιση και μακριά από τις προσδοκίες για μία ισχυρή, βιώσιμη και ισορροπημένη ανάπτυξη».

«Οι νομισματικές πολιτικές θα συνεχίσουν να στηρίζουν την οικονομική δραστηριότητα και να διασφαλίζουν τη σταθερότητα των τιμών, αλλά δεν μπορούν από μόνες τους να οδηγήσουν την παγκόσμια οικονομία σε μία ισορροπημένη ανάπτυξη» προστίθεται στο προσχέδιο, το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το πρακτορείο Reuters.

Ειδική μνεία γίνεται στις γεωπολιτικές προκλήσεις αλλά και στο ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. Ως «βαρίδι» στην παγκόσμια ανάπτυξη περιγράφεται και το προσφυγικό πρόβλημα της Ευρώπης.

Πάντως, στο προσχέδιο της Συνόδου, δεν γίνεται καμία αναφορά για μία οργανωμένη και μαζική απόφαση τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας – κάτι στο οποίο ευελπιστούσαν τόσο οι επενδυτές, όσο και οι αγορές, διεθνώς.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης