Το πολιτικό σύστημα, έχει αναγάγει σε μείζον θέμα την επόμενη δανειοδότηση της Ελλάδας. Περίπου μας λέει: Αν δεν μας ξαναδανείσουν δεν θα έχουμε να πληρώσουμε τα χρέη μας (στις 20 Μαρτίου υπάρχει ένα ομόλογο-μαμμούθ ύψους 14,6 δισ. ευρώ) και θα επιστρέψουμε στην δραχμή με άτακτη χρεοκοπία. Αν μας δανείσουν, (μιλάμε για υπερδόση 89 δισ. ευρώ), τότε η χώρα μπαίνει σε ήρεμα νερά. Σώζεται.
Ως συνήθως η πολιτική εξουσία στην Ελλάδα δεν λέγει την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι η σωτηρία της χώρας δεν θα έλθει από την Ευρώπη, αλλά από την ίδια την Ελλάδα. Η πολιτική εξουσία, δηλαδή αυτοί που κυβερνούν έχουν την λύση και όχι η Ε.Ε. Ας γίνουμε πιο σαφείς.
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να σωθεί από τα δανεικά. Τότε το εγχείρημα θα ήταν εύκολο. Μας δάνειζαν όσα χρειαζόμασταν και γυρίζαμε όλοι στις ζωές μας. Τα δανεικά, το μόνο που κάνουν είναι να "αγοράζουν" χρόνο για την χώρα, ώστε να προλάβει να αναδιαρθρώσει τον Δημόσιο τομέα, να εξορθολογίσει τα οικονομικά της και να επιβάλλει την ανάπτυξη. Εν ολίγοις η πλήρης αλλαγή πλεύσης θα σώσει την Ελλάδα και όχι οι νέες δανειοδοτήσεις. Άρα, ακόμα κι αν μας δώσουν τα 89 δισ. ευρώ αυτό σώζει την χώρα; ΟΧΙ. Και να γιατί:
- Τα τυφλά φορολογικά μέτρα θα συνεχιστούν αποβουλιάζοντας την αγορά, χωρίς να αποφέρουν τον ισοσκελισμό εσόδων-εξόδων που επιδιώκουν.
- Η ελληνική κοινωνία θα συνεχίζει να καταρρέει, με τους Έλληνες να γίνονται φτωχότεροι, πνιγμένοι σε αδιέξοδα και απελπισία.
- Η διαφθορά, η αδιαφάνεια, η γραφειοκρατία, θα υπονομεύουν ευθέως κάθε αναπτυξιακό εγχείρημα με αποτέλεσμα χρήματα να λιμνάζουν, επενδυτές να αποθαρρύνονται, η ύφεση να μεγαλώνει.
- Το πολιτικό σύστημα, εντελώς ξένο και αποκομένο από την κοινωνία να πασχίζει για την επιβίωσή του μέσα από την αναξιοκρατία τον κομματισμό, την κλεπτοκρατία, αδιαφορώντας να αλλάξει στο παραμικρό.
Εν ολίγοις, το ίδιο πολιτικό σύστημα που ευθύνεται για τις καταστροφές που ζει η χώρα θα εξακολουθεί να κυβερνά συνεχίζοντας να αποτυγχάνει παντού. Βάση ποίας λογικής αυτό συνιστά σωτηρία;
(Υ.Γ. Αυτό το ξέρουν οι δανειστές γι αυτό και θα μας δανείζουν ένα-ένα ευρώ ελέγχοντας τα αποτελέσματα της οικονομίας...).