Έξι συνήθειες που θα σε κάνουν δισεκατομμυριούχο – Τις ακολουθούν εκατοντάδες πλούσιοι

Το να γίνει κάποιος πλούσιος δεν εξαρτάται μονάχα από την  τύχη. Θέλει σκληρή δουλειά, θάρρος και όραμα.

Ο Τομ Κάρλεϊ πέρασε πέντε χρόνια μελετώντας τις συνήθειες 233 εκατομμυριούχων από τους οποίους οι 177 ήταν αυτοδημιούργητοι.

Ο ίδιος ανακάλυψε πώς αξιοποιούν το χρόνο τους και εντόπισε έξι κοινές αρχές που έχουν όλοι όσοι πλουτίζουν.

Όπως τονίζει μάλιστα οι εκατομμυριούχοι εφάρμοσαν τους παρακάτω έξι κανόνες πριν ακόμη προσθέσουν πολλά μηδενικά στον λογαριασμό τους.

1. Οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι μαθαίνουν συνεχώς.

Από τους εκατομμυριούχους από τους οποίους πήρα συνέντευξη, η μάθηση και η αυτοβελτίωση ήταν κορυφαίες προτεραιότητες.

Το 49% ανέφεραν ότι αφιέρωναν λίγα λεπτά κάθε μέρα για να μάθουν νέες λέξεις και το 61% τόνισαν πως εξασκούνται σε νέες δεξιότητες (π.χ. ένα άθλημα ή ένα διαδικτυακό μάθημα) για τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα. Ένα άλλο 63% δήλωσε ότι έβαζε audiobooks κατά τη διάρκεια της μετακίνησής τους από και προς τη δουλειά.

Επίσης το 71% δήλωσε ότι διαβάζει συχνά βιβλία αυτοβελτίωσης, ενώ πολλοί από αυτούς προτιμούσαν  βιογραφίες επιτυχημένων ανθρώπων.

2. Οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι πιο πολύ ακούν παρά μιλούν

Μια στρατηγική που ακολουθούν οι εκατομμυριούχοι ονομάζεται ο «κανόνας του 5:1».

Συγκεκριμένα, όταν βρίσκονταν σε ομαδικές συναντήσεις, οι ίδιοι προτιμούσαν να μιλούν για ένα λεπτό και στη συνέχεια να ακούν τους υπόλοιπους για πέντε λεπτά.

Αυτός ο κανόνας βοήθησε τους εκατομμυριούχους να ενισχύσουν τις εργασιακές τους σχέσεις και να αποκτήσουν πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες για ένα θέμα.

3. Οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι δημιουργούν σπουδαίες ομάδες

Στη μελέτη μου, το 86% των αυτοδημιούργητων εκατομμυριούχων δούλευαν κατά μέσο όρο 50 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα. Αλλά δεν εργάζονταν μόνοι τους. Πολλοί πέτυχαν επειδή επικεντρώθηκαν στα δυνατά τους σημεία και βρήκαν έναν τρόπο να αναθέσουν τις αδυναμίες τους σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Αν δεν διέθεταν μια συγκεκριμένη δεξιότητα, την ανέθεταν σε κάποιον που ήταν σπουδαίος σε αυτήν, με σκοπό να δώσουν με τη σειρά τους τον καλύτερο τους εαυτό σε αυτό που γνωρίζουν καλά.

Περιτριγυρίζοντας τους εαυτούς τους με ανθρώπους που μοιράζονταν το όραμά τους, κατάφεραν να υλοποιούν τους στόχους τους, τονίζει ο Τομ Κάρλεϊ.

4. Οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι κάνουν μεγάλα όνειρα

Πολλοί από τους εκατομμυριούχους στη μελέτη μου χρησιμοποίησαν μια στρατηγική που ονομάζω «Dream-Setting». Κάθισαν  δηλαδή και έγραψαν κάπου πώς θα ήταν η ιδανική, τέλεια ζωή τους σε 10 χρόνια.

«Ένας από τους εκατομμυριούχους της μελέτης μου ήταν παθιασμένος με το κρασί και πίστευε ότι θα μπορούσε να βγάλει εκατομμύρια επενδύοντας σε αυτό. Η οικογένειά του και οι φίλοι του δεν πίστευαν ότι ήταν δυνατό, αλλά εκείνος δεν πτοήθηκε. Μέσα σε 15 χρόνια, έγινε ειδικός στον κλάδο. Το 2001, ρευστοποίησε ένα μικρό μέρος της συλλογής κρασιών του και μπόρεσε να αγοράσει το σπίτι των ονείρων του μπροστά από μία παραλία στην Φλόριντα», ανέφερε ο Κάρλεϊ.

Έβγαλε κέρδη 4 εκατομμυρίων δολαρίων – και όλα αυτά επειδή αρνήθηκε να εγκαταλείψει μια ιδέα στην οποία πίστευε πολύ.

5. Οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι δίνουν προτεραιότητα στην υγεία τους

Η καλή υγεία μεταφράζεται σε μακροζωία, πράγμα που σημαίνει περισσότερο χρόνο για να δημιουργήσουν περισσότερο πλούτο.

Μια εκατομμυριούχος πάλευε με το βάρος της για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μια μέρα, αποφάσισε να περπατάει ένα μίλι την ημέρα. Μετά από ένα μήνα, το αύξησε στα δύο μίλια και στη συνέχεια στα τρία.

‘Όταν της πήρα συνέντευξη, η ίδια είχε ήδη τρέξει τρεις μαραθωνίους.

Οι σταδιακοί στόχοι που είχε θέσει της είχαν αλλάξει τη ζωή.

6. Οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι φτιάχνουν μόνοι τους την τύχη τους

Εν προκειμένω δεν εννοούμε την τύχη που έχει κάποιος ας πούμε στα τυχερά παιχνίδια, αλλά στα ρίσκα που παίρνει ή δεν παίρνει σε κάτι καινούργιο.

Πολλοί από τους εκατομμυριούχους μοιράζονταν την ικανότητα να βλέπουν αυτό που είναι αόρατο για τους άλλους και να βρίσκουν δημιουργικές λύσεις και εναλλακτικές διαδρομές προς την επιτυχία.

Τελικά, η επιμονή δημιουργεί ευκαιρίες και η τύχη έρχεται τελικά σε όσους αρνούνται να εγκαταλείψουν τα όνειρα και τους στόχους τους.

moneyreview.gr

 

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης