«Καλάθι του νοικοκυριού»: Σταθερές οι τιμές για 19η εβδομάδα

«Στην συνολική αξία του καλαθιού του νοικοκυριού μετά την μείωση της περασμένης εβδομάδας έχουμε σταθεροποίηση».

Αυτό αναφέρει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός συγκεκριμένα γνωστοποίησε τα εξής: «19η εβδομάδα του «Καλαθιού» και οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής: Από 1134 προϊόντα 101 (8.91%) παρουσίασαν αύξηση, 106 (9.35%) παρουσίασαν μείωση, και 927 (81.75%) παρέμειναν σταθερά! Στην συνολική αξία του «Καλαθιού» μετά την μείωση της περασμένης εβδομάδας έχουμε σταθεροποίηση».

Εν τω μεταξύ, σε φάση σχεδιασμού είναι, μπαίνοντας στο μήνα Μάρτιο, το «καλάθι του Πάσχα».

Το «πασχαλινό καλάθι» ουσιαστικά θα πάρει τη θέση του «καλαθιού της Σαρακοστής», λίγες μέρες πριν από το Πάσχα και θα δημιουργηθεί για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι.

Σε αυτό το νέο «καλάθι» αναμένεται να μπουν επιπλέον είδη στην κατηγορία του κρέατος, το αρνί και το κατσικάκι, επίσης το τσουρέκι καθώς και τα σοκολατένια αβγά.

Παράλληλα σχεδιάζεται και το «καλάθι του νονού» αντίστοιχο μα το «καλάθι του Άη Βασίλη» των Χριστουγέννων. Αναμένεται μάλιστα να έχει παρόμοιες κατηγορίες παιχνιδιών με εκείνο, καθώς επίσης επιπλέον και λαμπάδες.

 Οι κατηγορίες των προϊόντων που θα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» θα καθορισθούν αργότερα με σχετική υπουργική απόφαση, αλλά σε αυτά που θεωρούνται βέβαιο ότι θα περιληφθούν είναι παιχνίδια και λαμπάδες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης