Ενισχύθηκαν με σύγχρονα μέσα οι Δασικές Υπηρεσίες στη μάχη κατά των λαθρϋλοτόμων

λαθροϋλοτομια

   Ο γενικός Γραμματέας κ. Αγγελάκας έδωσε εντολή στις δασικές υπηρεσίες της αρμοδιοτητάς του για εντατικοποίηση των ελέγχων στις περιοχές που έχουν παρατηρηθεί έντονα φαινόμενα λαθροϋλοτομίας με παράλληλους ελέγχους από μπλόκα της Αστυνομίας και του Ταμείου Θήρας.

   Επειδή το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας που παρατηρήθηκε την προηγούμενη χρονιά, φέτος έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις , αποφασίστηκε η ενίσχυση και αναβάθμιση όλων ων υπηρεσιών για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας και της παράνομης διακίνησης καυσοξύλων .

   Γι αυτό το λόγο την προηγούμενη εβδομάδα, οι δασικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 5 παρέλαβαν καινούργια αυτοκίνητα τύπου SUZUKI JIMNI και νέο σύγχρονο επιχειρησιακό εξοπλισμό . 

   Μόνο το 2012, απο τις αρμόδιες υπηρεσίες για την προστασία των δασών , έγιναν 551 μηνύσεις, κατασχέθηκαν 2.104 τόνοι ξύλα, 9 φορτηγά, 75 αγροτικά οχήματα, 11 τρακτέρ, 21 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 32 αλυσοπρίονα. Για το 2013 θα υπάρξει αύξηση της συχνότητας των περιπολιών και εντατικοποίηση των ελέγχων .

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης

  • Αγρινιο, φονος, μαθητης, μητερα,
  • μανωλαδα, ανακριτρια, αμαλιαδα, κατηγορουμενοι,
  • Δενδιας, απελαση, θυματα, δραστες, Μανωλαδα,