Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους δραπέτες των Τρικάλων - Πως κινούνται κυνηγοί και κυνηγημένοι

Σε δεκάδες σπίτια της περιοχής Ναυπακτίας έχουν μπεί οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, ενώ ο κλοιός γύρω τους σφίγγει όλο και περισσότερο. Δεκάδες μηχανές motocross της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν φθάσει στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει σχεδιαστεί τα τελευταία χρόνια.


Πριν λίγη ώρα δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί, με πλήρη εξάρτηση, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα, αυτόματα υποπολυβόλα, άνδρες της Ασφάλειας, άνδρες των ΟΠΚΕ, άνδρες των ΕΚΑΜ ετοιμάζονταν για να επιχειρήσουν στην Ορεινή Ναυπακτία.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι οι ληστές έχουν καταφέρει με κάποιο τρόπο να... «ενημερώνονται» για τις κινήσεις της αστυνομίας, πιθανότατα ακούγοντας μέσω σιμπί τις συνομιλίες. Το γεγονός ότι ούτε το ελικόπτερο με τη θερμική κάμερα έχει καταγράψει κάποια κίνησή τους, εξηγείται ίσως από το γεγονός ότι οι δραπέτες «λουφάζουν» κατά τη διάρκεια της ημέρας και κυκλοφορούν τις νύχτες.
Κυκλοφορούν πεζοί μέσα από τα δάση και όποτε θέλουν να διανύσουν μεγαλύτερη απόσταση κάνουν κλοπές αυτοκινήτων. Η κατάφυτη περιοχή του Παρνασσού έχει πολλά σημεία - κρησφύγετα, ωστόσο, δεν αποκλείεται σε αυτές τις περιοχές να έχουν και συνεργούς, που είτε ηθελημένα είτε με απειλές τούς φιλοξενούν σε σπίτια που ενδεχομένως «φυλάνε» όταν δεν είναι εκεί οι ιδιοκτήτες τους.


Το πρωί της Πέμπτης είχαν ένα ακόμη τετ α τετ με τους δραπέτες Τρικάλων αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν περιπολία στην ορεινή Ναυπακτία. Ηταν λίγο μετά τις 4 το πρωί στην ορεινή περιοχή Γέφυρα Ρέρεσι, όταν ένα μπλόκο που είχε στηθεί στο σημείο έκανε σήμα σε διερχόμενο αυτοκίνητο να σταματήσει. Οι επιβαίνοντες έκαναν αναστροφή και τράπηκαν σε φυγή με μεγάλη ταχύτητα. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα προς εκφοβισμό, όμως οι επιβαίνοντες διέφυγαν στην αντίθετη κατεύθυνση.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης

  • Αγρινιο, φονος, μαθητης, μητερα,
  • μανωλαδα, ανακριτρια, αμαλιαδα, κατηγορουμενοι,
  • Δενδιας, απελαση, θυματα, δραστες, Μανωλαδα,