Φοβερή επέλαση της πανδημίας στην Κίνα - Εκατομμύρια μολύνσεις

Μισό εκατομμύριο άνθρωποι μολύνονται από τον κορωνοϊό κάθε μέρα μόνο στην κινεζική πόλη Τσινγκντάο, ανέφερε δημοτικός αξιωματούχος της Υγείας, καταδεικνύοντας, σε ένα άρθρο που αμέσως λογοκρίθηκε, πως οι επίσημες στατιστικές δεν αντανακλούν το πρωτοφανές κύμα μολύνσεων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, με φόντο την αυξανόμενη αγανάκτηση του πληθυσμού, η Κίνα έβαλε χωρίς προειδοποίηση τέλος στα περισσότερα από τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα της πολιτικής «μηδενικής COVID», την οποία εφάρμοζε επιμελώς από το 2020, καταργώντας τις δαπανηρές καραντίνες και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην κινεζική οικονομία.

Εκτοτε τα κρούσματα της COVID-19 στην Κίνα σημειώνουν έκρηξη και ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων έχει αφεθεί στην τύχη του, τη στιγμή που τα αντιπυρετικά φάρμακα και τα σελφ τεστ παρουσιάζουν έλλειψη λόγω της εκθετικής αύξησης της ζήτησης.

Σε όλη τη χώρα, οι πόλεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την αύξηση των μολύνσεων που άδειασε τα ράφια των φαρμακείων και γέμισε τους νοσοκομειακούς θαλάμους, συμβάλλοντας παράλληλα σε μια προφανή συμφόρηση στα αποτεφρωτήρια.

Ωστόσο, το τέλος της υποχρεωτικής ιχνηλάτησης των κρουσμάτων καθιστά εξαιρετικά δύσκολο, ακόμα και αδύνατο τον υπολογισμό του αριθμού των κρουσμάτων, ενώ οι Αρχές άλλαξαν μεθοδολογία για την καταγραφή των μολύνσεων. Στο εξής μόνο τα πρόσωπα ο θάνατος των οποίων αποδίδεται άμεσα σε αναπνευστική ανεπάρκεια που συνδέεται με την COVID-19 περιλαμβάνονται στις στατιστικές. Πρόκειται για μια μεθοδολογία που έχει στόχο, σύμφωνα με τους ειδικούς, να μειωθεί ο αριθμός των νεκρών που αποδίδεται στην πανδημία.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης