Τραμπ για αντίδραση στην απόπειρα δολοφονίας: Ήξερα ότι ο κόσμος κοιτούσε, ότι θα το κρίνει η ιστορία

Ένας διαφορετικός Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Αποφεύγει την κριτική, τα βέλη και τη διχαστική ρητορική και ζητάει ενότητα. Τονίζει ότι αυτή είναι η ευκαιρία που του δίνεται έχοντας επιζήσει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Washington Examiner, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στο Μιλγουόκι, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αποκάλυψε ότι αλλάζει την ομιλία του.

«Έχω την ευκαιρία να ενώσω τη χώρα»

Σχεδιάζει τώρα πια να δώσει μία πολύ διαφορετική ομιλία στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων από ό,τι αρχικά υπολόγιζε. «Μου δίνεται μία ευκαιρία να ενώσω τη χώρα» τόνισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα εστιάσει σε επιθέσεις κατά του αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν.

Μιλώντας για την απόπειρα κατά της ζωής του και το πώς αντέδρασε, είπε: «Ήξερα ότι ο κόσμος κοιτούσε. Ήξερα ότι η ιστορία θα το κρίνει αυτό».

Νωρίτερα σε συνέντευξή του στη New York Post είχε σχολιάσει και τη φωτογραφία με την υψωμένη γροθιά και τα αίματα στο πρόσωπό του, που αναλυτές πιστεύουν ότι θα του δώσει περαιτέρω ώθηση για τον Λευκό Οίκο και ίσως αλλάξει τον ρου της ιστορίας. 

«Πολλοί άνθρωποι λένε ότι είναι η πιο εμβληματική φωτογραφία που έχουν δει ποτέ», είπε ο Τραμπ. «Έχουν δίκιο και δεν πέθανα. Συνήθως πρέπει να πεθάνεις για να έχεις μια εμβληματική εικόνα», πρόσθεσε.

Στη New York Post σχολίασε ακόμη ότι «δεν έπρεπε να είμαι εδώ. θα μπορούσα να είμαι νεκρός». Επαίνεσε δε την Μυστική Υπηρεσία τονίζοντας πως «τον εξουδετέρωσαν με μία βολή ανάμεσα στα μάτια. Έκαναν φανταστική δουλειά. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης