Ο Βασιλιάς (Πούτιν) είναι γυμνός - Πριγκόζιν και Ζελένσκι το απέδειξαν

Ας είμαστε ειλικρινείς. Συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας και δεν χρειάζονται βαρύγδουπες αναλύσεις γι αυτό. Ο Πούτιν ενέταξε την Ρωσία και τον εαυτό του σε ένα καταστροφικό σπιράλ χωρίς διέξοδο. Σε μια καταστροφή χωρίς ένα ορατό τέλος. Κατ΄αρχήν η βαριά ήττα Πούτιν περιγράφεται με αριθμούς:

- Έχει χάσει πάνω από 600.000 στρατιώτες. Μόνο το τελευταίο δίμηνο έχει χάσει 70.000 στρατιώτες. Ψάχνει στρατιώτες σε ξεχασμένες περιοχές της Ρωσίας, σε φυλακές και σε διαδηλωτές που τους επιστρατεύει.

- Στους 600.000 νεκρους προσθεστε και πάνω από 1.000.000 νέους που έχουν εγκαταλείψει την χώρα. Η Ρωσία βρίσκεται στην αρχή μιας δημογραφικής καταστροφής. Υπολογίζεται ότι σε λίγες δεκαετίες θα εχει μείωση του πληθυσμού της στο μισό.

- Ο περίπατος που υπολόγιζε είναι μια μια αιματηρή σύγκρουση που κρατά 30 μήνες. Τίποτε δεν δείχνει ότι η σύγκρουση αυτή θα τελειωσει συντομα.

Πέρα από την καταστροφή που περιγράφουν οι αριθμοί, έχουμε και την καταστροφή προσωπικά του Πούτιν. Η Ρωσία έχει έναν διεφθαρμένο, αναξιόπιστο στρατό, απόρροια της μεταστατικής διαφθοράς που παρατηρείται πάντοτε στα αυταρχικά κράτη. 

Μια πρώτη ιδέα πήραμε όταν ο Πριγκόζιν με τους μισθοφόρους του ξεκίνησε προς την Μόσχα. Δεν ήταν μια απλή διαδρομή. Οι μισθοφόροι του Πριγκόζιν σκότωσαν δεκάδες Ρώσους στρατιώτες και κατέστρεψαν πολλά τανκς και όπλα όσο προχωρούσαν. Ο Πουτιν συνθηκολόγησε και πηρε εκδίκηση μετά (ανατίναξε το αεροσκάφος του Πριγκόζιν). Όμως μια εκτίμηση είχε δοθεί: Οι Ρώσοι δεν μπορούν.

Τώρα έρχεται ο Ζελένσκι και τι κάνει; Εισβάλλει στη Ρωσία, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Καταλαμβάνει πόλεις και χωριά, πάνω από 200.000 Ρώσοι έφυγαν από τα σπίτια τους, συλλαμβάνει Ρώσους στρατιώτες και περνα το μήνυμα: Εσύ εισβάλλεις στην Ουκρανια, εμείς στη Ρωσία! 

Ακόμα κι αν αντιμετωπιστεί αυτή η εισβολη των Ουκρανών (που δεν φαίνεται να γίνεται) τι τους εμποδίζει να εισβάλλουν αλλού μέσα στη Ρωσία; Να βομβαρδίζουν και να καταστρέφουν; Τίποτα. Ο Πούτιν έχει ήδη χάσει...

Ας δούμε λοιπόν τον μεχρι σήμερα απολογισμό, ενός νικημένου στην ουσία Πουτιν:

Εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί, φυγή των νέων στο εξωτερικό, Ρώσοι σε ουκρανικά εδάφη με τους πολίτες σε συνθήκες σκληρής κατοχής (δεν ήρθε ο απελευθερωτής...) και μεταφορά του πολέμου μέσα στη Ρωσία. Τι μπορεί να κάνει ο Πούτιν για να ανατρέψει την κατάσταση; Τίποτα. Το ερώτημα λοιπόν είναι: Τι μέλλει γενέσθαι; 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης