Το PKK πίσω από την έκρηξη με τους έξι νεκρούς λέει η Τουρκία

Η τουρκικη κυβέρνηση κατηγόρησε τα ξημερώματα της Δευτέρας το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) για την επίθεση που διαπράχθηκε την Κυριακή στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 80 άλλους. Η αστυνομία προέβη στη σύλληψη ενός ατόμου για την τοποθέτηση βόμβας στο σημείο, κατά τον κ. Σοϊλού.

«Το πρόσωπο που τοποθέτησε τη βόμβα συνελήφθη. Βάσει των συμπερασμάτων μας, η τρομοκρατική οργάνωση PKK είναι υπεύθυνη» για την έκρηξη της βόμβας, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικων κ. Σοϊλού.

Σημείωσε μάλιστα ότι η επίθεση ενορχηστρώθηκε από την πόλη Κομπάνι στη βόρεια Συρία, στην οποία επιχειρούν τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, και ο βομβιστής πέρασε από την πόλη Αφρίν, επίσης στη βόρεια Συρία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχουν προσαχθεί άλλα 21 άτομα ως σχετιζόμενα με την επίθεση.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο αντιπρόεδρός του Φουάτ Οκτάι ανέφεραν πως για την επίθεση ευθυνόταν «γυναίκα». Ο κ. Σοϊλού δεν διευκρίνισε το φύλο του προσώπου που συνελήφθη.

Το PKK, κουρδική αυτονομιστική παράταξη η οποία πήρε τα όπλα εναντίον του τουρκικού κράτους το 1984, χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» οργάνωση από την Άγκυρα, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Πάνω από 40.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μειονοτικοί, έχουν σκοτωθεί έκτοτε στον πόλεμο, κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης